Yakuza-sarjan ohjaaja Toshihiro Nagoshi kertoo Gematsun kääntämässä haastattelussa PlayStation 5:n olevan tehokkain konsoli, jota koskaan on nähty. Nagoshin kommentteja tukevat konsolin suunnittelijana toimivan Mark Cernyn paljastukset sen graafisesta suorituskyvystä sekä SSD-kiintolevyn esittelyvideo

Nagoshin mielestä suorituskyvystä on hyötyä graafisen puolen lisäksi myös muilla osa-alueilla. Hänen on vielä hankala ajatella mihin asioihin keskittyä, kun pelejä kehitetään uudelle konsolille.

– Ensin grafiikat paranivat, sitten tulivat verkkotoiminnot. Nyt voisi varmaan sanoa, että teemme paluuta ”ohjelmoinnin” aikakaudelle? Luulen, että tekoäly ja oppivat koneet jatkavat kehittymistään, Nagoshi toteaa.

– Jos tehot käytettäisiin grafiikoihin, tulisivat pelit olemaan paremman näköisiä, kuin koskaan aiemmin. Luulen, että kaikki miettivät millä tavalla meidän tulisi hyödyntää suorituskykyä, minä mukaanluettuna. Täytyy miettiä myös tekoälyä ja muitakin asioita.

PlayStation 5:n julkaisu ei tapahdu vielä tämän vuoden puolella ja Nagoshin mukaan PlayStation 4 tuleekin olemaan pääasiallinen julkaisualusta vielä jonkin aikaa PlayStation 5:n julkaisemisen jälkeen.

Nagoshin ohjaama Yakuza-pelisarjaa julkaistiin pitkään yksinoikeudella PlayStationille ja sen uusinta osaa kehitetään parhaillaan. Nagoshin kehittämä Judgment puolestaan julkaistaan 25. kesäkuuta.

Lähteet: Games Talk, Gematsu

 

Lisää luettavaa