Rockstar Gamesin Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Editionin sai melko katastrofaalisen julkaisun.

GTA III:n, Vice Cityn ja San Andreasin ehostetut versiot koostavan kokoelman julkaisusta ei ehtinyt kulua vuorokauttakaan, kun se vedettiin jakelusta pc:llä. Rockstar kertoi Twitter-tukitilillään eilen vetäneensä GTA: The Trilogyn saatavilta poistaakseen vahingossa julkaisuun päätyneitä tiedostoja, eikä pelejä ole vieläkään palautettu Rockstar Launcher -käynnistyssovellukseen.

GTA: The Trilogyn ladanneet pelaajat ovatkin löytäneet pelikansioista melkoisen joukon kyseenalaisia tiedostoja. Mukana kerrotaan olevan esimerkiksi Vice Citystä ja San Andreasista lisenssien umpeutumisen vuoksi poistettuja musiikkikappaleita, kääntämättömiä skriptaustiedostoja alkuperäisten kehittäjien kommenttien kera sekä leikkauspöydälle jäänyttä sisältöä.

Viimeisimpänä tiedostojen joukosta kerrotaan löytyneen tiedostoja, jotka viittaavat GTA: San Andreasin kohuttuun seksiminipeliin. Hot Coffeena tunnettu minipeli oli alun perinkin jäänyt leikkauspöydälle, mutta peliin jääneet tiedostot johtivat lopulta Yhdysvalloissa mittavaan kohuun ja oikeustaisteluihin sekä tiukempaan ikärajaluokitukseen.

Tiedostokömmähdyksen ohella GTA: The Trilogyn julkaisu on saanut myös tyrmäävän vastaanoton pelaajilta. Peliin on jäänyt mm. joukko visuaalisia bugeja ja teknisiä ongelmia, joiden lisäksi Unreal Engine -pelimoottorille sovitetun pelikokoelman visuaalinen laatu on jättänyt sarjan fanit kylmäksi. Rockstarin tuki-Twitter onkin joutunut vastaamaan tiuhaan pettyneiden pelaajien hyvityspyyntöihin.

Lähde: VGC, Eurogamer

Lisää luettavaa