Lukijat ovat puhuneet: Paras Far Cry -peli sarjan pääosista valittiin! / Uutiset / pelaaja.fi

Lukijat ovat puhuneet: Paras Far Cry -peli sarjan pääosista valittiin!

14.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
2
Lukijat ovat puhuneet: Paras Far Cry -peli sarjan pääosista valittiin!

Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Viime viikolla metsästimme Far Cry -räiskintäsarjan parasta pääosaa sen tuloaan tekevän kuudennen osan innoittamana. Mukaan rajattiin nimenomaan numeroidut räiskintäpainotteiset pääosat.

Yhtensä 830 vastaajasta lähestulkoon puolet olivat sitä mieltä, että avoimen maailman räiskinnöistä selkeästi paras on Far Cry 3. Tarkalleen ottaen 49 prosentin kannatus nosti kolmannen osan selkeään voittoon, sillä muista osista jokainen sai taakseen alle 20 prosentin kannatuksen.

– Tarinaltaan loistava ja ehkä paras psykopahis mitä sarjassa on. Maailma on näyttävä ja monipuolinen sekä metsästys oli mukavaa. Muistan kun aloitin pelaamisen että onpas iso mappi saari ja myöhemmin pelissä paljastui toinen samaa kokoluokkaa oleva saari. Ainoa mikä jäi tarinassa eniten häiritsemään oli miten Vas hoideltiin pois kuvioista, perusteli muun muassa N0b0 avoimissa kommenteissa Far Cry 3 -kannatustaan.

– Ykkösen, kolmosen, sekä vajaan kakkosen kokemuksella sanon, että Far Cry 3. Ykkönen oli erinomainen sotilasräiskintä, jossa oli potkua tasan siihen asti, kun juoni otti sen typerän scifi-käännöksen. Kakkonen vaikutti vähän uuden kaavan hakemiselta ja kolmonen löysi sen. Sen jälkeen kaavassa on tosin taidettu pysyä vähän turhankin uskollisesti, joten eiköhän se kolmonen jäisi lähimmäksi pintaa kellumaan, vaikka nämä loputkin olisi pelattu, puntaroi Haerski.

Toiseksi kyselyssä nousi sarjan toistaiseksi tuorein osa Far Cry 5 yhteensä 17 prosentin kannatuksella. Prossisija lohkesi 13 prosentilla alkuperäiselle Far Crylle.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Myös kaikki 23 avointa kommenttia voi käydä lukemassa viime viikon kyselyuutisesta. Muista myös vastata tämän viikon kysymykseen, jossa kysellään, minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä.

Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista?

Far Cry (13 %)
 
Far Cry 2 (10 %)
 
Far Cry 3 (49 %)
 
Far Cry 4 (11 %)
 
Far Cry 5 (17 %)
 
Ääniä yhteensä: 830

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Far Cry on pelimekaanisen kehityksen suhteen kyllä yksi skitsfroneeninen sarja. Ykkönen merkillisine konsoli-spin offeineen oli jo itsessään kokonainen klusteri ratkaisuja jotka eivät suoraan seuranneet toisiaan, tai selviytyneet sarjan myöhempiin osiin, mm. rajatuissa kentissä etenevä kamppanja sekä scifi ja fantasia-elementit. Kakkonen on myös sinänsä uniikki, sillä myöhempiin osiin periytyneestä avoimen maailman lähestymiskulma huolimatta kyseessä on aika ryppyotsainen ja raadollinen pelikokemus.

Tästä syystä Far Cry 3 muodostui itselle itse asiassa peliksi, joka vieraannutti sarjasta tähän päivään asti. Keskinäisistä eroistaan huolimatta ykköstä ja kakkosta yhdistivät oleellisuuksiin keskittyneet pelilliset ratkaisut sekä kohtuullisen vaativa pelattavuus, minkä lisäksi kagonen edustaa juoneltaan ja miljööltään edelleen sotilasräiskintöjen karumpaa laitaa. Tätä vasten kolmosen rankalla otteella suoraviivaistettu ja helpotettu voimafantasiameininki umpiturhine kortinpeluu, metsästys, kilpa-ajo ym. Rockstarin peleistä sellaisinaan pöllittyine minipeleineen, pelinsisäisen talouden räikeästi pilaava rahalootin määrä sekä myötähäpeäsoosissa dipattu white saviour -juoni tavis jenkki-idiootista pelastamassa yksikseen pyyteettömän jaloja - mutta sotahommissa selvästi uusavuttomia - villejä rosvoilta oli niin jäätävä kombinaatio, että sarja on itselle ollut siitä lähtien de facto kuollut.

Ykkösen ja varsinkin kakkosen voin monine puutteineenkin pelata läpi mieluusti milloin vain, kolmosen jäljiltä on taas niin p****n maku suussa että omasta puolesta Ubi pitäköön tunkkinsa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Itsekkin aikoinaan kolmosta testanneenna en lämmennyt sille sitten yhtään. En juonen/hahmojen, saatika sitten pelimaailman suunnittelun osalta. Se että Far Cryta päätettiin viedä eteenpäin/markkinoida mitä hullunkurisimmilla pääpahiksilla ja samalla Ubisoft open world kaavalla, se vieraannutti minutkin pelisarjan parista.

Alkuperäinen Crytekin luoma Far Cry PC:llä on edelleen yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistä, joka on tullut useampaan otteeseen pelattua läpi. Kakkonen oli kaikkine vikoineenkin ihan ok pelikokemus ja tykkäsin etenkin Afrikan karusta miljööstä.

Ja kaksi ensimmäistä peliähän olivat myös tekniseltä puolelta varsin vaikuttavia kokemuksia, tuossa kun pari vuotta sitten vasta pelasin FC2:n läpi, niin melko hyvin oli aikaa kestänyt ja v.2008 pelin ulkoasu, tuulessa leviävät ruohikkopalot jne olivat varmasti sitäkin vaikuttavimpia. Ovathan Far Cry pelit tämän jälkeenkin olleet grafiikan puolesta upean näköisiä pelejä, mutta se pelifysiikka mihin oli etenkin Far Cry 2:ssa panostettu on sitten jäänyt vuosien saatossa taka-alalle, ellei jopa kokonaan heivattu sivuun. Että tältäkin osin sarjan pelit FC3:sta lähtien ovat olleet vähemmän kiinnostavia.

Nostoja