Mitä mieltä sinä olet... Ghost of Tsushimasta? / Uutiset / pelaaja.fi

Mitä mieltä sinä olet... Ghost of Tsushimasta?

31.07.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13
Mitä mieltä sinä olet... Ghost of Tsushimasta?

"Mitä mieltä sinä olet..." on Pelaaja.fin toisinaan ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme kääntää huomion lukijoiden keskusteluun ja mielipiteisiin ajankohtaisista peleistä.

Sly Racoon- ja InFamous-peleistä tuttu Sucker Punch yllätti Paris Games Week -messukansan vuonna 2017 julkistamalla uuden avoimen maailman Ghost of Tsushima -samuraiseikkailunsa. Julkistuksen jälkeen pelistä näytettiin säästeliäästi materiaalia lähinnä PlayStationin messutilaisuuksien yhteydessä.

Julkaisua odotellessa kävi selväksi, että Ghost of Tsushimasta tulisi yksi viimeisiä, ellei viimeinen Sonyn suuri PS4-yksinoikeuspeli. Viime vuoden lopulla Sonyn PS4-yksinoikeus lopulta vahvistettiin saapuvan tänä kesänä, mutta alkuperäistä kesäkuun julkaisupäivää oli koronapandemian aiheuttamien hankaluukisen myötä lykättävä lopulliseen heinäkuiseen päiväykseen.

Nyt historiallinen samuraiseikkailu on ollut julkaistuna jo muutaman viikon, ja vastaanotto on ollut varsin positiivista. Metacritic-palvelussa pelin pistekeskiarvo on kirjoitushetkellä 83 pistettä sadasta. Kriittisemmät ovat arvostelleet pelin avoimen maailman yllätyksettömyyttä, mutta kiitosta jakaneet ovat ylistäneet pelin teknisiä saavutuksia ja tarinaa. Pelaaja-lehden arvostelu julkaistaan syyskuun numerossa 214.

Nyt, kun innokkaimmat oman elämänsä samurait ovat jo päässeet tarttumaan omaan katanaansa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Maistuuko mongolien metsästäminen samuraista hiiviskeleväksi aaveeksi muuntautuvalla Jinillä? Onko avoimen maailman kaava liian itseääntoistava?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen. Suunnittelemme juttutyypin kokeellisen paluun myötä laativamme myös yhteenvedon lukijoiden näkemyksistä.

Etkö ole Pelaaja.fin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

Toiselta alueelta nyt vapautettuna 5/17 ja ekä alue 90% koluttuna ja kaikki questit tehtynä. Ja voin jo nyt sanoa että paras peli mitä ikinä olen pelannut. Taistelu on täyttä harmoniaa, tarina on timanttia eikä kyllästymistä tule kun tarinaan on lisätty kaikille päähahmoille todella hyvät omat tarinat mukaan. Myöskään se open world pelien yleinen vitsaus eli pakkopulla ei tule esiin tämän takia, tai siis sitä ei edes ole. Dialogit japaniksi kruunaa koko komeuden, tuo syvyyttä peliin. Peli on myös riittävän haastava ja perinteisen lvlsysteemin poissaolo on täydellistä, samoin turha minimap loistaa poissaolollaan. 10/10...

Käyttäjän jani kuva
jani

Jostain kumman syystä Ghost iski kovaa vaikka open world fatigue ollu päällä. Peli on erittäin hyvä

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Jos sanotaan negatiivisessa mielessä niin ehkä vähän enemmän vaihtelua sivutehtävissä ja haastetta olisi saanut olla enempi. Myös maailma olisi saanut olla eläväisempi mutta muuten 9/10. Hieno tarina, älyttömän hieno maailma ja hyvin kirjoitetut hahmot. Jin on kova ukko!

Käyttäjän suomalainenpelaajafan1984 kuva
suomalainenpela...

Pelattua nyt melkein koko pelin, täytyy myöntää että kyseessä on tämän peli polven yksi parhaimmista peleistä mitä on tehty, avoin maailma on kaunis ja kutsuu pelaajaa tutkimaan sen salaisuuksia, taistelu mekaniikka on koukuttava ja tarjoaa haastetta, muttei onneksi kopioi Souls pelien tyyliä. Tarina puolestaan on klassinen samurai kertomus joka ei ole niin muistettava mutta tarjoaa yllättäviä käänteitä sekä pelin että hahmoissa, jotka ovat suurinosin muutettavissa että unohdettavissa. Jin ei ehkä ole mikään erityisesti muistettava, mutta ajan myötä aloin pitää hahmon kehityksestä ja vaikutuksesta pelin tarinaan sekä maailmaan.
Soundtrack tarjoaa mukavaa kuunneltavaa jota voisi kuunnella pelin ulkopuolellakin.
Se mistä olin erityisen tyytyväinen oli Photomode ominaisuus mikä on ehkä paras ominaisuus mitä peleihin voi lisätä nykypeleissä, vietin monta tuntia vain Photomode tilaa käyttäen kun kaunis pelimaailma pakottaa ottamaan joka hetkestä kuvan. Vähän päälle 100 kuvaa on tullut otettua pelataessa.
Plus vielä mainittakoon upea Akira Kurosawa - tila, mikä on hieno lisäys tämän kaltaiseen peliin.
Kiitos Sucker Punch tiimi upeasta pelistä mikä tullaan muistamaan vielä vuosien saatossa mestariteoksena.

Käyttäjän Pietu kuva
Pietu

Ehdottomasti yksi parhaista tämän sukupolven peleistä. Sonyn first party studiot sen kun jatkavat timanttista työtään.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Helvetin hyvä tapaus, luultavasti vuoden peli ja muutenkin dream come true. Kerrankin jaksanut taas innostua näistä vapaan maailman peleistä kunnolla.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Annoin pikkusormen ja se vei koko käden. On ihan totta, että toistoa tulee hieman liikaa, mutta herranjestas miten voi peli imaista sisäänsä. Yksinkertaisesti kaunein peli koskaan. Enkä puhu grafiikoista, vaan kokonaisuudesta, jossa nivoutuu tyyli, symboliikka, musiikki ja sommittelu puhtaaksi kauneudeksi. Ja ne haikut, puhdasta zeniä. Tämä peli on tehty sydämellä ja sen huomaa.

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

9/10

Käyttäjän Juho Kiviniemi kuva
Juho Kiviniemi

Nousi kyllä omaan kaikkien aikojen top 5 listaan. Mestariteos. Ainoa negatiivinen asia oli ettei japani dubbi syncannut ollenkaan huulten liikkeiden kanssa. 10/10

Käyttäjän Robloxaddikti kuva
Robloxaddikti

Lemppari peli. En ole kyllä pitkään aikaan saanut tuntea tämänlaista innostusta videopelistä.
Oon jo vetänyt pelin läpi ja voin sanoa, että tämä on täydellinen taideteos. Paljon taistelua, tutkimista, hiiviskelyä, mietiskelyä ja ihan vaan nauttimista Tsushiman kauniista maisemista. Tarina oli myös ihan okei, ehkä 8.5/10
9.5/10 arvosana, koska stealth-kohdat oli välillä vähän tönkköjä, eikä salamurhaaminen tuntunut niin tyydyttävältä kuten vaikka pleikkarin Spidermanissa. Siksi ei tullut täyttä kymppiä.
Plussaa tulee siitä, kun olen itse kiinnostunut hyvin paljon Japanin historiasta.

Nostoja