”Mitä mieltä sinä olet…” on Pelaaja.fin toisinaan ilmestyvä juttutyyppi, jolla haluamme kääntää huomion lukijoiden keskusteluun ja mielipiteisiin ajankohtaisista peleistä.

Sly Racoon– ja InFamous-peleistä tuttu Sucker Punch yllätti Paris Games Week -messukansan vuonna 2017 julkistamalla uuden avoimen maailman Ghost of Tsushima -samuraiseikkailunsa. Julkistuksen jälkeen pelistä näytettiin säästeliäästi materiaalia lähinnä PlayStationin messutilaisuuksien yhteydessä.

Julkaisua odotellessa kävi selväksi, että Ghost of Tsushimasta tulisi yksi viimeisiä, ellei viimeinen Sonyn suuri PS4-yksinoikeuspeli. Viime vuoden lopulla Sonyn PS4-yksinoikeus lopulta vahvistettiin saapuvan tänä kesänä, mutta alkuperäistä kesäkuun julkaisupäivää oli koronapandemian aiheuttamien hankaluukisen myötä lykättävä lopulliseen heinäkuiseen päiväykseen.

Nyt historiallinen samuraiseikkailu on ollut julkaistuna jo muutaman viikon, ja vastaanotto on ollut varsin positiivista. Metacritic-palvelussa pelin pistekeskiarvo on kirjoitushetkellä 83 pistettä sadasta. Kriittisemmät ovat arvostelleet pelin avoimen maailman yllätyksettömyyttä, mutta kiitosta jakaneet ovat ylistäneet pelin teknisiä saavutuksia ja tarinaa. Pelaaja-lehden arvostelu julkaistaan syyskuun numerossa 214.

Nyt, kun innokkaimmat oman elämänsä samurait ovat jo päässeet tarttumaan omaan katanaansa, haluamme kuulla teidän mielipiteenne. Maistuuko mongolien metsästäminen samuraista hiiviskeleväksi aaveeksi muuntautuvalla Jinillä? Onko avoimen maailman kaava liian itseääntoistava?

Kirjoita omat kokemuksesi tai arvostelusi alla olevaan kommentointisarakkeeseen. Suunnittelemme juttutyypin kokeellisen paluun myötä laativamme myös yhteenvedon lukijoiden näkemyksistä.

Etkö ole Pelaaja.fin käyttäjä? Rekisteröidy täällä!

Lisää luettavaa