Paradox paljasti melkein peruuttaneensa Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2:n – studion sisäinen kuohunta kävi liian raskaaksi

Alkuperäisen kehittäjän poistaminen projektista oli koitua kohtaloksi.

15.10.2021 08:03

Paradox Interactive on myöntänyt harkinneensa Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2:n tuotannon keskeyttämistä sen jälkeen, kun alkuperäinen kehittäjä Hardsuit Labs poistettiin projektista aiemmin tänä vuonna.

Troika Gamesin vuoden 2004 kulttiroolipelin jatko-osa Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 julkistettiin vuonna 2019. Tuolloin tavoitteena oli saada peli ulos jo seuraavana vuonna. Kovan myllytyksen läpikäyneen Paradoxin toimitusjohtaja Fredrik Wester on nyt paljastanut, että studio oli lähellä luovuttaa koko kehitysprosessin suhteen.

Ongelmat alkoivat kesällä 2020, kun Paradox otti pesäeron seksuaalisesta väkivallasta syytetyn suunnittelija Chris Avellonen työstä pelin parissa. Lähes heti perään erotettiin kerronnallista suunnittelua johtanut Brian Mitsoda ja luova johtaja Ka’ai Cluney. Myöhemmin syksyllä 2020 Paradox ilmoitti vanhemman tarinankerronnan suunnittelijan Cara Ellisonin jättäneen projektin ja lopettaneen työskentelyn Hardsuit Labsin kanssa.

Suuret muutokset vaikuttivat raskaasti Bloodlines 2:n kehitykseen ja suunniteltua julkaisupäivää lykättiin vuoteen 2021. Kuluvan vuoden alussa asiat kuitenkin mutkistuivat jälleen ja Paradox vahvisti poistaneensa koko Hardsuit Labsin projektista. Pelin julkaisupäivä siirrettiin jonnekin määrittelemättömään tulevaisuuteen ja uudet ennakkotilaukset peruttiin. Uutta ilmestymispäivää ei ole annettu vieläkään.

– Haluaisin nähdä, miten Bloodlines otetaan vastaan, ennen kuin sijoitamme genreen seuraavia isoja summia. Roolipelilajityypissä on valtava jano hyville peleille, joten en todellakaan halua sulkea ovia. Haluaisin kuitenkin ensin nähdä, mitä tapahtuu, mitä voimme tehdä ja miten Bloodlines otetaan vastaan, Wester toteaa studion jatkosuunnitelmista.

Lähde: Placera

Lisää luettavaa