Tämän kaiken Microsoft paljasti Xbox Games Showcase -lähetyksessään! / Uutiset / pelaaja.fi

Tämän kaiken Microsoft paljasti Xbox Games Showcase -lähetyksessään!

23.07.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14
Tämän kaiken Microsoft paljasti Xbox Games Showcase -lähetyksessään!

Microsoftin suurimmilta osin omien pelistudioiden tulevaa Xbox Series X -pelisatoa esittelevä Xbox Game Showcase -lähetys järjestettiin torstai-iltana. Noin tunnin pituinen verkkolähetys esitteli jonkin verran uuden sukupolven pelisatoa, mutta Microsoft säästeli paukkuja myös myöhemmäksi.

Uutisannin läpikäymisen helpottamiseksi koostimme illan tapahtumat kätevästi yhteen paikkaan selattavaksi. Varsinaiset uutiset löytyvät uutisotsikoiden takaa. Voit katsastaa koko lähetyksen tallenteen kokonaisuudessaan listauksen lopusta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pleikkarohmu kuva
Pleikkarohmu

Vahva esitys Microsoftilta. Pakko myöntää, että en odottanut näin kovaa settiä Xboxille.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Hieman pettynyt, mutta olihan tuossa pelejä. Paljolti teasereita.

Käyttäjän Pietu kuva
Pietu

Itselle todellinen rimanalitus, vaikka tätä hehkutettiin jo kuukausia ennen. Ei yhtään kiinnostavaa peliä, joten jätän Series X:n suosiolla kaupan hyllyyn.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Olihan tuo siinä mielessä pettymys ettei yhtään erityisen spesiaalia hetkeä tai millään tavalla mullistavaa peliä ollut mukana ja gameplaykin jäi Haloa lukuunottamatta todella vähiin. Kertoo vain siitä että suurin osa MS:n 1st party peleistä ei ole lähellekään valmiita. Halo Infiniten demokin oli sekin pettymys, eikä nyt millään tavalla ainakaan lisännyt hypeä peliä kohtaan, päinvastoin.

Mutta olihan siellä toki muuten kivasti kiinnostavia pelejä, mutta näistä suurin osa (Stalker 2, Everwild, Fablen ja Forzan rebootit, Obsidianin seuraava iso RPG) tulevat ulos vasta sitten joskus.

Jokatapauksessa ei tämä ostopäätökseen sikäli vaikuta, koska laajempi taaksepäin yhteensopivuus takaa sen että hankin Series Xn ensin.

Jos puhutaan kuitenkin vain näistä uusista "1 aallon" next gen peleistä, niin eihän siinä ole epäilystäkään että PS5 vetää pidemmän korren.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ainahan näihin tulevien pelien esittely "tapahtumiin" pettyy, mutta kyllä siellä aina on kumminkin jotain contenttia mikä kiinnostaa. Itseä erityisesti kiinnosti tuo Fable, avowed, stalker 2, halo ja crossfire x.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Oli kyllä niin meh kun olla ja voi.

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Uusi Forza näytti hyvältä. Muuten ihan mitäänsanomaton esitys.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Halo Infinite, Forza Horizon ja ehkä Stalker 2. Nekään eivät mitenkään niin paljon kiinnosta että ostaisin vasta kuin alennuksesta, jos sieltäkään.

Tosin se kovin uutinen koko lähetyksestä lienee se, että ilmeisesti lähetyksen kaikki pelit tulevat heti julkaisussa Game Passiin. Ei siis edes tarvetta ostaa alesta kun saa heti testiin ja pelaukseen kun ilmestyvät.

Jo jonkun aikaa olen päättänyt että jatkan Game Passin tilausta myös sitten joskus normihinnallakin (kun tarjousaikani loppuu) koska sen tarjonta on moninkertaisesti ollut senkin hinnan arvoinen. Sellaiset 40 peliä se kautta pelattu eli säästö lienee melkoinen. Eilen tuli ladattua Carrion ja Touryst on sekin tulossa kuun lopussa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

No itselle oikeastaan oli vain FM ja halo ehkä stalker 2(miel. otan tämän pc:lle) eipä tuossa kyllä sanottu gold:n kohtalosta mitään. En omista game pass:iä enkä kyllä tulekkaan. Pelaaminen poksilla loppuu siihen jos vain julkaistaan sille.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Kyllähän tässä oli hyvä rytmitys niin kuin Mikkiksellä on ollut tapana viime vuosina suurien pelijulkistusten kanssa. Rytmitys ja pelien määrä ei vaan millään riitä nykyään. Pelikuvaa pitäisi saada paljon paljon enemmän. Ei tietenkään kaikkien tarvitse olla Halon tapaisia pitkiä pelidemoja, mutta pelikuvatrailerit antaisivat jo paljon paremman kuvan, miten nämä uudet julkistukset toimivat. Teaser-trailerien visuaalinen taso on nykypäivänä oletuksena niin korkealla, että niillä harvemmin säväyttää. Fablen teaser oli hieno sekä hauska, mutta muut teaserit olivat itselleni mitäänsanomattomia.

Kaikkien studio-ostojen, Xboxin kuivan pelikauden ja Spencerin hypetysten jälkeen odotin eventiltä huomattavasti enemmän. Spencerin luottavaisuus Sonyn eventin jälkeen tuntui täysin oikeutetulta, sillä Sonyn omassa eventissä oli niin paljon pökkelöpeliä joukossa. Vaikka kaikki Mikkiksen pelit tulisivat todellisuudessa olemaan kaikkia Sonyn näyttämiä pelejä parempia, niin niiden julkistuksessa Mikkis jäi auttamattomasti Sonyn jalkoihin.

P.S. "World premiere" -teksti on mielestäni trailerien alussa hyvä ja informatiivinen, mutta heittäkää se ääni nyt jo hevonkuuseen.