Xbox-pomo on huolissaan hyväksikäyttävistä NFT:istä – ”emme halua sellaista sisältöä” / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-pomo on huolissaan hyväksikäyttävistä NFT:istä – ”emme halua sellaista sisältöä”

18.11.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
0
Phil Spencer, Xbox, Microsoft, NFT

Microsoftin pelipomo Phil Spencer on aavistuksen varuillaan NFT:n mahdollisuuksista olla hyväksikäytön väline.

Useimmissa NFT-peliprojekteissa on ainakin vielä kyse siitä, että pelaajat voivat ostaa ja myydä pelinsisäisiä tuotteita. Esimerkiksi EA:n toimitusjohtajan mukaan lohkoketjuteknologiat ja NFT:t ovat kuitenkin pelialan tulevaisuus. Samassa kuorossa laulaa Ubisoft, jonka talousjohtaja on kuvaillut lohkoketjuteknologiaa vallankumoukselliseksi. Onpa Take-Two Interactiven toimitusjohtajakin myöntänyt olevansa ”NFT-uskovainen”.

Xbox-pomo on puolestaan ilmaissut varovaisuutensa aiheen suhteen. Hän kokee osan tänä päivänä nähtävästä luovasta sisällöstä tuntuvan viihteen sijaan hyväksikäytöltä. Spencer ei kuitenkaan vastusta kaikkia NFT:itä kokonaisuutena, vaan vihjaa olevansa avoin lohkoketjuintegraatiolle peleissä.

– En usko, että jokainen NFT-peli on välttämättä hyväksikäyttävä. Luulen vain, että olemme tavallaan matkalla selvittelemään sitä, Spencer pohtii lisäten, ettei Microsoftin kauppapaikkoihin haluta hyväksikäyttävää sisältöä.

Steam kielsi NFT-pelit myymälästään lokakuussa ja vasta viikko sitten Discord peruutti omat suunnitelmansa julkaista kryptovaluutta- ja NFT-integraatioita alustallaan.

Lähde: Axios

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja