Batman-peruutus, myöhästyvä suurroolipeli ja hyvästit FIFAlle – tässä viikon suurimmat peliuutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Batman-peruutus, myöhästyvä suurroolipeli ja hyvästit FIFAlle – tässä viikon suurimmat peliuutiset

15.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2022, FIFA, Batman, Gotham Knight, Starfield, Redfall, Alan Wake 2, Duke Nukem Forever,

Viikko 19/2022 on lipunut ohitsemme. Ohessa Pelaaja.fin kooste viime päivien suurimmista peliuutisista.


Alan Wake 2 -konseptikuvaa, ykkösosan Switch-käännös ja muuta – Remedy juhlii pelisarjansa synttäreitä videoterveisin

Kotimaisen peliklassikko Alan Waken julkaisusta tuli kuluneeksi tällä viikolla 12 vuotta, mitä kehittäjä Remedy Entertainment on juhlistanut kattavien videoterveisten merkeissä. Siinä Remedyn luova johtaja Sami Järvi, näyttelijä Ilkka Villi, ääninäyttelijä Matthew Porretta ja yhteisövastaava Vida Starčević keskustelevat ennen kaikkea Alan Wake -sarjan parissa työskentelystä, mutta myös muutamia julkistuksia tarjotaan.

Lue koko uutinen


Hyvästi FIFA – EA Sportsin lähes 30 vuotta jatkunut pelisarja muuttaa nimensä

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA sekä EA Sports ovat virallisesti päättämässä vuosikymmeniä jatkuneen suhteensa jalkapallopelien parissa. EA on ilmoittanut, että vuodesta 2023 lähtien sen jalkapallopelien sarja tunnetaan nimellä EA Sports FC.

Lue koko uutinen

FIFAn ei ole kuitenkaan tarkoitus vetäytyä pelimarkkinoilta. Sen suunnalta itse asiassa uhotaan, että siihen kytköksissä olevat pelit tulevat olemaan vielä maailman parhaimpia.


Batman ei kuolekaan kaikilla alustoilla – Gotham Knights peruttiin PS4:llä ja Xbox Onella

WB Games Montrealin uutuuspeli Gotham Knight ei ole enää saamassa julkaisua PlayStation 4:llä tai Xbox Onella. Julkaisija Warner Bros. Games on ilmoittanut, että peli tuodaankin 25. lokakuuta enää vain pc:llä, PlayStation 5:llä sekä Xbox Seriesillä.

Lue koko uutinen


Tältä näyttää Netflixiin kesällä saapuva Resident Evil -sarja – ensimmäinen videosilmäys julki

Netflixissä kesällä käynnistyvään Resident Evil -televisiosarjaan on saatu ensimmäinet videosilmäykset. Katsaus on peräisin kiusoittelutraileriesta, jotka antavat viitteitä sen kahteen eri aikakauteen jakautuvasta tarinasta. Ensin valokeila on rauhaisammassa vuoden 2022 Raccoon Cityssa, mistä hypätään sitten huomattavasti ankeammassa tilassa olevaan vuoden 2036 Lontooseen.

Lue koko uutinen


Bethesdan suurroolipeli Starfield myöhästyy – myös Prey-tekijöiden Redfall siirtyy vuoteen 2023

Bethesda Game Studiosin tuleva suurroolipeli Starfield sekä Arkane Studiosin kehittämä vampyyriräiskintä Redfall ovat kokeneet lykkäyksen. Molemmat pelit ovat odotettavissa nyt ulos ensi vuonna toistaiseksi vielä tarkentamattomina ajankohtina.

Lue koko uutinen


Nintendo pitää seuraavaan konsolisukupolveen siirtymistä merkittävänä riskinä

Nintendo on avannut näkymiään seuraavasta konsolisukupolven vaihdoksesta. Yhtiön toimitusjohtaja Shuntaro Furukawa kertoi äskettäin sijoittajille yhtiön pitävän konsolisukupolven vaihtumista huomattavana riskinä. Furukawan mukaan yhtiö rakentaa jo suunnitelmia, joilla se pystyisi pitämään Switchin menestyksen myötä saavutetusta yleisöstä kiinni myös tulevalla konsolillaan.

Lue koko uutinen

Tällä viikolla Nintendo vahvisti Switchin kokonaismyyntien yltäneen noin 108 miljoonaan kappaleeseen.


Lähes 20 miljoonaa PlayStation 5 -konsolia asuttaa maailmaa – komponenttipula rajoittaa edelleen myyntiä

PlayStation 5 -konsoleita on toimitettu maailmaan 19,3 miljoonaa kappaletta, Sony on vahvistanut tuoreen vuosiraporttinsa yhteydessä. Lukema kattaa kaikki maaliskuun loppuun asti levitykseen saadut PlayStation 5:t. Määrä on pienempi kuin mitä Sony oli alkuun suunnitellut.

Lue koko uutinen


Duke Nukem Foreverin vuoden 2001 E3-messuilla esitelty versio vuodettiin verkkoon

Duke Nukem Foreverin varhainen versio on vuodettu verkkoon. Alkuun versiosta saatiin näytteitä vain videokuvan muodossa, mutta sittemmin lähdekoodi on tuotu saataville kaikkien kiinnostuneiden tarkasteltavaksi Archive.org-arkistointisivustolle.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – suolaa, yliherroja ja Evil Dead -toimintaa

Tämän viikon pelijulkaisujen myötä elokuvasarja Evil Dead kääntyi verkkokauhuksi ja Salt and Sacrifice saapui tarjoamaan lisää sivulta kuvattua Souls-tyylin toimintaa. Avaruudessa taktikoitiin myös suuresti tuoreella Stellaris-laajennuksella, ja indie-edustusta vahvistettiin Source of Madnessin merkeissä.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäivä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja