Nintendo Switch -myynnit lähestyvät 93 miljoonaa – Mario Kart 8 Deluxe on nyt sarjansa menestynein peli / Uutiset / pelaaja.fi

Nintendo Switch -myynnit lähestyvät 93 miljoonaa – Mario Kart 8 Deluxe on nyt sarjansa menestynein peli

4.11.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Nintendo Switch, Switch, nintendo, Mario Kart 8 Deluxe, Mario Kart

Nintendo on päivittänyt myyntilukujaan uusimman talousraporttinsa yhteydessä. Tiedossa nyt onkin, että maailmalle on toimitettu kaikkiaan 92,87 miljoonaa Switch-konsolia, joista 8,28 miljoonaa tuotiin saataville huhti-syyskuussa.

Pelimenekin osalta Nintendo on vahvistanut, että heinäkuussa ilmestynyttä The Legend of Zelda: Skyward Sword HD:ta on toimitettu jo 3,6 miljoonaa kappaletta. Tuoreista peleistä lukuja on saatu myös huhtikuussa ilmestyneestä New Pokémon Snapista (2,19 miljoonaa) ja Mario Golf: Super Rushista (1,94 miljoonaa). Tänä vuonna ilmestynyt Super Mario 3D World + Bowser's Fury on yltänyt toimituksiltaan 7,45 miljoonaan.

Switchin kaikkien aikojen myydyin Nintendo-peli on yhä Mario Kart 8 Deluxe, joka 38,74 miljoonan toimituksillaan on nyt ohittanut virallisesti Mario Kart Wiin (37,38) sarjan myydyimpänä teoksena. Määrään ei ole laskettu mukaan Mario Kart 8:n alkuperäisen Wii U -version vajaan yhdeksän miljoonan kappaleen myyntejä, joilla se nousi oman konsolinsa myydyimmäksi peliksi.

Switchin kymmenen myydyintä Nintendo-peliä toimituksillaan ovat:

  1. Mario Kart 8 Deluxe – 38,74 miljoonaa
  2. Animal Crossing: New Horizons – 34,85 miljoonaa
  3. Super Smash Bros. Ultimate – 25,71 miljoonaa
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 24,13 miljoonaa
  5. Pokemon Sword / Pokemon Shield – 22,64 miljoonaa
  6. Super Mario Odyssey – 21,95 miljoonaa
  7. Super Mario Party – 16,48 miljoonaa
  8. Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 13,83 miljoonaa
  9. Splatoon 2 – 12,68 miljoonaa
  10. Ring Fit Adventure – 12,21 miljoonaa
Lähde: Nintendo (1), (2)
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Olen hyvin iloinen, että Skyward Sword HD on mennyt kaupaksi! Wii:n elinkaaren loppupuolella alkuperäinen peli ei sarjan mittapuulla huimia numeroita myynyt, mutta nyt sai toisen ansaitun tilaisuutensa. Monet jotka aikoinaan jättivät pelin väliin sanoivat hankkineensa sen nyt, varsinkin kun mukaan oli laitettu perinteinenkin ohjausmalli.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Itsekin ostin Zelda Skyward Sword HD hyvin suurella varauksella. Syinä olivat: amiibokohu (joka oli täysin ylimitoitettu), ristiriitaiset arvostelut (uskoisin, että trollit?) ja se ohjausmekaniikka oli iso kysymys. Kun peliin pääsi sisään, oli peli erittäin hyvä Zelda peli, jonka pelasin mielelläni läpi. Tarina oli yksi Zelda pelien parhaita. Hahmot olivat varsin hassuja ja ne oli tuotu hyvin esiin. Enemmän olisi harmittanut, jos en olisi tätä pelannut. Onneksi Zelda Skyward sword HD sai uuden elämän Switchillä.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kunnioitettavia lukuja, joista en olisi uskaltanut ennustaa Nintendon pääsevän edes 30 miljoonaan kun Switch julkistettiin.

Ja mitä Skyward Swordiin tulee, niin edelleen mielestäni on pääsarjan 3d-seikkailuista ylivoimaisesti heikoin Zelda. Alku toimii, mutta loppua kohden keinotekoiset pitkitykset, unohdettavat luolastot, tympeä maailma ja koko historian surkein harppu-sidequest siellä majatalolla muistuttivat jälleen miksei tämän Zeldan pariin ole ollut mieltä palata sitten Wii-version julkaisun. Erikoisen epätasainen tuotos mainekkaassa sarjassa.