Sonyn elokuvapomo uskoo peliyritysten ostojen lisääntyvän tulevaisuudessa – ”elokuvastudioita on jo liikaa”

Sony Picturesin toimitusjohtajan mukaan peliliiketoiminta vahvistuu entisestään.

20.9.2021 10:01

Sony Picturesin toimitusjohtaja Tony Vinciquerra uskoo, että yritysten yhdistämisessä ja yritysostoissa keskitytään seuraavaksi videopeliliiketoimintaan.

– Perinteinen televisio- ja elokuvamedia on todennäköisesti saavuttanut huippunsa ja uusi kasvualue on peliliiketoiminta. Kuka on paremmassa asemassa kuin Sony tässä liiketoiminnassa? Vinciquerra totesi Virtual Bank of America Merrill Lynchin media-, viestintä- ja viihdekonferenssissa.

Vinciquerran mukaan elokuvastudioita on kaiken kaikkiaan liikaa tällä hetkellä ja hän uskookin muutaman niistä lakkauttavan toimintansa seuraavan 5–10 vuoden aikana. Vinciquerra uskoo myös, että seuraavaksi tullaan vahvistamaan ja vakauttamaan peliliiketoimintaa. Koronapandemian aiheuttamien muutosten takia peliteollisuudessa onkin nähty jo merkittävä nousu erilaisissa fuusioissa ja yritysostoissa.

Sony on jo tälle vuodelle ilmoittanut esimerkiksi yhteistyöstä entisen Stadia-pomon uuden studion kanssa, Bungie-veteraanien kehittämään moninpeliin sijoittamisesta sekä Nixxesin, Housemarquen ja Firespriten hankinnoista. PlayStation on myös sijoittanut Epic Gamesiin 200 miljoonaa dollaria lisää entisten panostusten jatkoksi.

InvestGamen tuoreen tutkimuksen mukaan peliteollisuuden yritysostojen ja yhdistymisten arvo ylitti 22 miljardia dollaria vuonna 2020. Pottiin lisäsivät muun muassa ZeniMaxin myynti Microsoftille ja Codemastersin myynti EA:lle. Yhtä isoja summia ei oltu nähty sitten vuoden 2016. Tutkimusraportin mukaan tärkeimmät hankkijat vuonna 2020 olivat Tencent, Embracer Group, Stillfront ja Zynga.

InvestGamen raportissa todetaan videopelien päihittäneet monet pandemian vahingoittamat alat. Tämän seurauksena niin julkiset kuin yksityisetkin sijoittajat näkevät peliteollisuuden turvallisena kohteena isommillekin investoinneille.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa