Tiesitkö? Tässä viisi kiinnostavinta ja hämmentävintä GTA-faktaa

Nämä viisi hämmentävää GTA-faktaa ovat vuosien saatossa kiinnostaneet eniten lukijakuntaamme.

27.6.2021 18:06

Tiesitkö-artikkelisarjamme pitää tänä viikonloppuna ansaittua taukoa, joten päätimme koota tilalle koostekatsauksen sen yhdestä kestosuosikkiaiheesta, eli Rockstarin Grand Theft Auto -sarjasta. Seuraavat viisi hämmentävää GTA-faktaa ovat vuosien saatossa kiinnostaneet eniten lukijakuntaamme.

1. Ensimmäinen GTA oli lentää roskiin useaan otteeseen

1. Ensimmäinen GTA oli lentää roskiin useaan otteeseen

Tiesitkö, että ensimmäinen Grand Theft Auto oli ensin lähempänä liikennesimulaattoria kuin nykyistä rötöstelyrellestystä? Studiolla olikin lähes viikoittain palaveri julkaisijan kanssa, joissa tiimi joutui joka kerta tappelemaan, ettei GTA:ta heitettäisi roskiin.

2. Rockstar maksoi saadakseen GTA:lle negatiivista huomiota

Rockstar maksoi saadakseen GTA:lle negatiivista huomiota

Tiesitkö, että Rockstar palkkasi tiedottajan järjestämään kohuja ensimmäisen GTA:n ympärille? Se oli niinkin onnistunutta, että pelin väkivaltaisuutta puitiin Englannissa parlamenttitasolla asti.

3. Rockstar vastasi GTA-kritiikkiin tappamalla arvostelijan pelissä

Rockstar vastasi GTA-kritiikkiin tappamalla arvostelijan pelissä

Tiesitkö, että Rockstarilla oli 2000-luvun alussa niin kärkäs kriitikko, että tämä kohtaa loppunsa eräässä Grand Theft Autossa?

4. GTA-peleissä ei enää kuulla nimekkäitä näyttelijöitä, ja sille on syynsä

GTA-peleissä ei enää kuulla nimekkäitä näyttelijöitä, ja sille on syynsä

Samuel L Jackson Frank Tenpennynä San Andreasissa, Ray Liotta Tommy Vercettinä Vice Cityssä, Kyle MacLachlan Donald Lovena GTA 3:ssa… Rockstarin peleissä nähtiin vuosituhannen taitteessa kovia nimiä sekä päärooleissa että pienemmissä sivuosissa. Tiesitkö, ettei GTA-peleissä nähdä enää vastaavanlaisia isoja tähtiä kahdesta hyvin erilaisesta syystä?

5. Vanha GTA-fanimyytti heijastui myös Rockstarin myöhempiin peleihin

Vanha GTA-fanimyytti heijastui myös Rockstarin myöhempiin peleihin

Tiesitkö, että Grand Theft Auto: San Andreasissa on yksi senaikaisen internetin suosituimmista ja tunnetuimmista pelimyyteistä? Pelaajien väitetyt GTA-kohtaamiset erään tarunhohtoisen olennon kanssa ovat poikineet muun muassa useamman sivutehtävän myöhempiin Rockstarin peleihin.

Lisää luettavaa