PlayStation-virtuaalitodellisuuden tulevaisuus ja uusi hirviömäinen näytönohjain – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-virtuaalitodellisuuden tulevaisuus ja uusi hirviömäinen näytönohjain – tässä viikon suurimmat uutiset

9.01.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2022, Nvidia, Uncharted, PlayStation VR2, VR2, RTX 3090 Ti

Vuosi 2022 on alkanut ja vieläpä kohtalaisen tapahtumarikkaasti. CES-tapahtuman myötä julkisuuteen pompahti pelejä koskevia teknologiauutisia varsinkin Sonylta ja Nvidialta, kun samalla Rockstar Games jo vuosia sitten peruma Bully 2 nousi jälleen kerran puheeksi. Red Dead Online nousi sekin otsikoihin, tosin lähinnä turhautuneiden fanien johdosta.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Sony paljasti uuden sukupolven virtuaalitodellisuuslaitteiston: tässä ovat PlayStation VR2 ja Sense-ohjaimet

Sony on esitellyt uuden konsolisukupolven virtuaalitodellisuuslaitteistonsa tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen. PlayStation VR2:n kerrotaan sisältävän kaksi 2000 x 2040 -resoluutiolla varustettua OLED-ruutua, jotka voivat toimia 90Hz- tai 120Hz-päivitystahdilla. Uudet liikeohjaimet kulkevat vuorostaan nimellä PlayStation VR2 Sense.

Lue koko uutinen

- Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että markkinointihanat aukeaa pian kunnolla ja ehkä loppuvuodesta laitteen julkaisu. Suurella mielenkiinnolla odotan! -ELTP


Bully 2 puhuttaa taas – uudet huhut avaavat saloja Rockstar Gamesin hylkäämän avoimen maailman pelin takaa

Huhuissa monesti liikuskellut Bully 2 on noussut jälleen kerran puheeksi vuodenvaihteen myötä. Game Informerin saamien tietojen mukaan Bully 2:n avoimesta maailmasta oli tarkoitus tehdä noin kolme kertaa suurempi kuin alkuperäisen pelin vastineesta. Mitä ilmeisemmin Bully 2:ta varten tehdyt suunnitelmat ovat osittain näkyneet sittemmin niin Max Payne 3:ssa kuin Red Dead Redemption -sarjassa.

Lue koko uutinen

- Olisi kyllä kelvannut jatko-osa uusilla hahmoilla. Aiheesta ei ole kuitenkaan juurikaan pelejä tehty. -Teräskäsine

- Suunnitelmat kuulostavat sellaisilta että vaikka en erityisen innokkaasti ollut odottanut pelille jatkoa niin nuo luettuani olisin ollut hyvin kiinnostunut jatko-osasta. -zappah


Nvidia paljasti edullisen RTX 3050:n ja "hirviömäisen" RTX 3090 Ti -näytönohjaimen

Teknologiajätti Nvidia on tuoreeltaan esitellyt kaksi uutta GeForce RTX -näytönohjainta. Ensimmäisenä Nvidia esitteli CES 2022 -tapahtumassa edulliseksi RTX-näytönohjaimeksi suunnitellun RTX 3050:n, jonka vastapainoksi näytille pääsi kuitenkin myös "hirviöimäiseksi" summattu RTX 3090 Ti.

Lue koko uutinen

- Montakohan tonnia RTX3050:n todelliseksi hinnaksi muodostuu trokarimarkkinoilla? -Lahis

- Nettikaupatkin tuntuvat vähintään tuplaavan nuo ohjehinnat, niin taitaa jäädä minulla kaupan hyllylle. -Jedimindtrick


Entinen Sony-ohjaaja: Days Gone oli myyntimenestys, mutta kehittäjille se saatiin tuntumaan pettymykseltä

PlayStation 4:lle ja jälkikäteen myös pc:lle tuotu Days Gone on myynyt reilut yhdeksän miljoonaa kappaletta, pelin ohjaajatiimiin kuulunut entinen Sony Bend -työntekijä Jeff Ross väittää Twitter-tilillään. Ross nosti asian esille Sonyn ja Sucker Punchin ilmoitettua tällä viikolla, kuinka Ghost of Tsushima on rikkonut myynneillään kahdeksan miljoonan kappaleen rajan.

Lue koko uutinen

- Ei voi kuin sormet ristissä toivoa, että peli saisi vielä joskus jatkoa. Faniyhteisö on valtava ja myynnithän ovat olleet todella hyvät. Oudolta tuntuu tämäkin, että Sony on vaiennut pelin hyvistä myyntiluvuista... -Onni82

- Ei tämä peli oikein koskaan napannut, yritin PS4 ja PS5, mutta molemmilla jäi kesken. -flipperi


Fallout-televisiosarjan tuotanto käynnistyy tänä vuonna – Westworld-luoja ohjauspuuhissa

Kesällä 2020 julkistetun Fallout-televisiosarjan tekeminen alkaa päästä hiljalleen vauhtiin kulissien takana. Viihdesivusto Deadline raportoi, että Amazon Studiosin alaisuudessa tapahtuva sarjan tuotanto on määrä saada käyntiin vielä tämän vuoden aikana. Sarja on saanut samalla varsinaiset vetäjänsä ja ensimmäisen jaksonsa ohjaajan.

Lue koko uutinen


Red Dead Online -fanit ovat raivoissaan pelin sisällön puutteesta – #SaveRedDeadOnline-somekampanja käynnistyi

Fanit ovat osoittaneet pettymyksensä Red Dead Onlinen tammikuulle luvattuun sisältöpäivitykseen. Pelaajayhteisö kampanjoikin nyt sosiaalisessa mediassa ilmaistakseen tuohtumuksensa. Vihaiset fanit vaativat Rockstaria antamaan enemmän huomiota myös heidän lempipelilleen ja #SaveRedDeadOnline-hashtag onkin jo suosituimpia puheenaiheita Twitterissä.

Lue koko uutinen

- Pitää takoa osakkeenomistajille sitä rahaa ja GTA V:n pelaajista saa sitä irti ilmeisesti helpommin. -PSPiraatti

- No eipä tuo RDR online ole missään vaiheessa ollut kovin sisältörikas. Eniten tuli tekemistä daily challengejen ja collectors juttujen myötä, mutta tylsäksi nekin ajan myötä muuttui. Kaikki ns tarinatehtävät ja stranger missionit on kyllä melko kertakäyttöisiä. Vaikea on tosin itsekään keksiä, että millainen sisältö sitten olis sellaista, mitä jaksaisi alkaa taas pelaamaan enemmän? -Pauli4x4


Näin pelistä tuttu kohtaus toimii elokuvassa – ota uusi maistiainen Tom Hollandin Uncharted-toimintaan

Sony Pictures Entertainment on tarjoillut pariminuuttisen maistiaispätkän Uncharted-elokuvasta. Video sijoittuu elokuvassa nähtävään lentokonekohtaukseen, joka on ottanut selvästi innoitusta Uncharted 3:ssa aikoinaan nähdystä vastineesta.

Lue koko uutinen


Death Stranding Director's Cut vahvistui pc:lle

Death Strandingin teknisesti ehostettu ja sisällöllisesti laajennettu Director's Cut -versio ei jää vain PlayStation 5:n yksinoikeudeksi. Kojima Productions ja julkaisija 505 Games ovat ryhtyneet jälleen yhteistyöhön ja lupaavat Death Stranding Director's Cutia ulos pc:lle kevään 2022 aikana niin Steamiin kuin Epic Games Storeen.

Lue koko uutinen


Lähteet: BioShock-luoja Ken Levinen uusi studio on vaikeuksissa

BioShock-pelisarjan luojana tunnetun Ken Levinen uusi projekti on vaikeuksissa, lähteet kertovat. Bloomberg-julkaisun mukaan vuonna 2017 perustettu Ghost Story Games -studio on kärsinyt merkittävästä työntekijäkadosta, jonka taustalla on Levinen johtamistyyliin liittyviä ongelmia. Artikkelin mukaan puolet studion perustajajäsenistä ja monet muista työntekijöistä ovat jättäneet studion.

Lue koko uutinen

- Ensin menestyksekäs Irrational Games piti pistää lihoiksi, että Levine voisi kehittää vaihteeksi pienempiä pelejä, mutta ilmeisesti kunnianhimo ei ole käytännössä laskenut, vaan pienestä tiimistä on yritetty rutistaa ulos suuren studion tuloksia? -Haerski


Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – merikuningattaria ja kääpiöhommia

Uusi vuosi on saapunut uusine kujeineen, joskin hirveän montaa uutta pelijulkaisua ei sen ensimmäiseen viikkoon vielä mahtunut. Isompia tapauksia edustivat lähinnä Dead Cellsin tuorein laajennus sekä Deep Rock Galacticin päätyminen PlayStation-pelaajien ulottuville. Vita-roolipeli Demon Gaze sai sekin uuden elämän PS4:llä ja Switchillä.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja