Taas yksi viikko ja myös kuukausi on selätetty. Ohessa Pelaaja.fin kooste viikon 22/2022 suurimmista peliuutisista


Kokonaan uusi Resident Evil 4 vahvistui PS5:lle, Xbox Seriesille ja pc:lle – tässä julkaisupäivällä varustettu ensitraileri

Capcom on vahvistanut virallisesti Resident Evil 4:n uusioversion. Vuodelta 2005 alun perin tuttu toimintaseikkailu rakennetaan täysin uudelleen PS5:lle, Xbox Seriesille ja pc:lle, joille seikkailu julkaistaan 24. maaliskuuta 2023.

Lue koko uutinen


Pokémon Scarlet ja Pokémon Violet saivat julkaisupäivän – uutta pelikuvaa tarjolla avoimen maailman rooliseikkailuista

Pokémon Scarlet ja Pokémon Violet julkaistaan Switchille 18. marraskuuta, The Pokémon Company on vahvistanut. Julkaisupäivä kerrottiin osana uusinta traileria, joka tarjoaa entistä laajemman silmäyksen uusien pelien hahmo- ja hirviötarjontaan sekä tietysti avoimesti tutkittavissa oleviin ympäristöihin.

Lue koko uutinen


Tässä on Street Fighter 6 – legendaarinen taistelupelisarja jatkuu ja uudistuu ensi vuonna

Street Fighter 6 julkaistaan ensi vuonna PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille ja pc:lle, Capcom on vahvistanut uusimman trailerin yhteydessä. Traileri on huomattava siitä, että se tarjoaa ensimmäiset pelikuvamaistiaiset pitkäikäisen taistelupelisarjan seuraavasta osasta. Myös uusittuun pelattavuuteen on paneuduttu Capcomin toimesta.

Lue koko uutinen


Tyylikkään erikoinen Bionic Bay paljastui – taustalla suomalaista peliosaamista

Tyylikkääseen yleisilmeeseen ja pulmaloikintaan nojaava Bionic Bay on paljastunut Lohjasta käsin. Sivulta kuvattu 2D-seikkailu on määrä saada ulos Steamiin ja Epic Games Storeen vuoden 2023 alussa.

Lue koko uutinen


Madden NFL 23 tekee kunniaa edesmenneelle jalkapallolegendalle – John Madden pääsee taas videopelin kanteen

EA Sports on julkistanut Madden NFL 23 -pelin kansikuvituksen. Kansi tekee kunniaa viime joulukuussa menehtyneelle John Maddenille, mikä on ensimmäinen kerta sitten vuonna 1999 julkaistun Madden NFL 2000:n, kun joulukuussa menehtynyt Madden on nimeään kantavan pelisarjan kansikuvituksessa.

Lue koko uutinen


Kesäkuun PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit

Kuukausi on vaihtunut ja on taas aika lunastaa uusi joukko etupelejä. Uudistuksen kokevan PlayStation Plussan maailmassa käsiin saadaan paljon mätkintää sekä toki viimeisin God of War, kun taas Xbox-puolella loikitaan ja rakennellaan.

Lue koko uutinen (PlayStation Plus, Games with Gold)


Dragon Age 4 on nyt virallisesti Dragon Age: Dreadwolf

BioWare ja Electronic Arts ovat antaneet viimein virallisen nimen seuraavalle Dragon Age -sarjan osalle. Tälläkään kertaa uutuuspeli ei kanna järjestysnumeroa, vaan kulkee sen sijaan vastaisuudessa nimellä Dragon Age: Dreadwolf.

Lue koko uutinen


Ei enää ”esportsia” tai ”striimaamista” – Ranska haluaa turvata kielensä selkeyden virallista videopelisanastoa siivoamalla

Ranskan viranomaisten olisi tarkoitus kiinnittää jatkossa tarkempaa huomiota siihen, millaisia termejä he käyttävät osana peliaiheista sanastoaan. Brittisanomalehti The Guardian raportoi, että pelaajien suusta tutut anglismit, kuten ”streamer”, ”pro-gamer” ja ”esports”, olisi määrä korvata viranomaisten käytössä jatkossa esimerkiksi sellaisilla vastineilla kuin ”joueur professionnel”, ”joueur-animateur en direct” ja ”jeu video de competition”.

Lue koko uutinen


Euro Truck Simulator 2:n Venäjä-laajennus hyllytettiin – ”epäoikeudenmukaisuus ei voi eikä saa voittaa”

Reilu vuosi sitten julkistettu Euro Truck Simulator 2:n suurlaajennus Heart of Russia on hyllytetty. Tsekkiläiskehittäjä SCS Software vahvisti asian viimein maanantaina yhteisön toistuvien kyselyjen jälkeen.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – kuolematonta Diabloa ja korttihuijarin tyylikästä elämää

Kesäkuu on täällä, joten on aika suunnata Helvettiin. Suositun toimintaroolipelisarjan tuore ilmaisosa Diablo Immortal sai tällä viikolla nimittäin julkaisunsa yhdessä toki myös sellaisten tapausten kuin korttihuijariseikkailu Card Sharkin ja pikseliloikinta Souldiersin kanssa. Loikinnat uudelle sukupolvelle jatkuivat nekin tällä kertaa SnowRunnerin merkeissä.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja muita julkaisupäiviä

Lisää luettavaa