Päättyvällä viikolla ajateltiin rahaa niin hukkaan lentäneiden miljoonien kuin suuryhtiöiden lohkoketjuinnoittelujen merkeissä. Netflix avasi varoen myös oman peliosastonsa, Elden Ring näyttäytyi runsaalla pelikuvalla ja The Sims 4 ryhtyi tavoitteelliseksi.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


53 miljoonaa dollaria ja neljä vuotta kankkulan kaivoon – Take-Two perui Mafia 3 -kehittäjän seuraavan pelin

Take-Two Interactive on peruuttanut Mafia 3– ja Mafia: Definitive Edition -kehittäjä Hangar 13:n seuraavan peliprojektin. 2K-julkaisijan emoyhtiö kertoi tuloskatsauksensa yhteydessä kirjanneensa alas 53 miljoonan erän peruutetun pelin kehityskuluja, mutta ei kertonut julkisesti projektin tai studion nimeä. Kotaku-julkaisu on kuitenkin saanut käsiinsä Hangar 13:n perustaja Haden Blackmanin studion työntekijöille lähettämän viestin, jossa hän kertoo Take-Twon peruuttaneen Volt-työnimellä tunnetun projektin kehitystyön.

Lue koko uutinen

Hetken ajan pelkäsin, että kyse oli Mafia-sarjan pelistä, mutta voitte kuvitella huojennuksen määrän, kun luin seuraavan: ”Kotakun lähteiden mukaan Voltin oli määrä olla Bungien kehittämän Destiny-räiskinnän kaltainen hahmon takaa kuvattu yhteistyötoimintapeli.” -Haerski


Elden Ring -pelikuvaa 19 minuutin edestä! Dark Souls -tekijöiden uutuus näyttäytyi suuremmin kuin koskaan

FromSoftware ja Bandai Namco ovat tarjonneet kattavan 19 minuutin silmäyksen ensi vuoden alussa siintävään Elden Ringiin. Uudella videolla pelitalot käyvät läpi pelin perusteita, joissa nähtävissä on paljon tuttuja elementtejä varsinkin Dark Souls -sarjasta. FromSoftwaren peleille uudempana asiana esille nousee aiempaa avoimempi maailma, jota tutkitaan niin jalan kuin vauhdikkaan hevosen avulla.

Lue koko uutinen

Hyvältä näyttää ja itseeni DS tyylinen vähän värikkäämpi maailma vetoaa paremmin. Bloodbornin maailma oli liian aneeminen ja itseään toistava. -Masa

Jopas, tiesin suurinpiirtein mitä peliltä odottaa, mutta silti tuli inasen hypettynyt olo videosta, mikä on nykyisin aika harvinaista meikäläisellä. Aivan kuin tulisi uuteen kotiin, jossa on tuttu tuoksu ja tunnelma että olisit aina siellä asunut. Pikkaisen tosin odotin Mimiciä noin 11 minuutin kohdalla katakombin lopussa.. -Kille


NFT:t ja lohkoketjupelit ovat pelialan tulevaisuus, EA-pomo väittää

EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilsonin mukaan lohkoketjuteknologiat ja NFT:t ovat pelialan tulevaisuus. Yhtiön tuloskatsauksen yhteydessä asiaa kommentoinut Wilson kertoi keräiltävän digitaalisen sisällön olevan merkittävässä roolissa yhtiön tulevissa peleissä. Vielä tässä vaiheessa on kuitenkin varhaista sanoa, milloin teknologian hyödyntäminen yleistyy.

Lue koko uutinen

Myös Take-Two-pomo Strauss Zelnick on ilmaissut omat, hippusen varovaisemmat innostuksen sanat aiheesta.

Ei toisaalta yllätä yhtään että EAn ja Ubisoftin pomot on kalsarit märkänä juoksemassa rahakkaan kusetuksen perässä. -Lahis

NFT ja lohkoketjut saattavat olla pahinta, mitä pelialalle on tapahtunut sitten mikromaksujen yleistymisen. -Refloni


Myöhästelyt jatkuvat: Midnight Sunin, Diablo IV:n, Overwatch 2:n Sol Crestan kehitys pitenee

Kokonaista viikkoa alkaa olla enää hankala päästä läpi ilman myöhästelyuutisia. Tällä viikolla pidentyneestä kehitysjatkosta kuultiin jo useamman ensi vuodelle tähdätyn pelin kanssa, kun niin Marvel’s Midnight Sunin, Diablo IV:n kuin Overwatch 2:n kerrotaan vaativan vielä lisää aikaa kypsemiin. Tältä vuodelta ensi vuodelle hypänneiden pelien joukkoon liittyi puolestaan PlatinumGamesin ja Hamsterin Sol Cresta.

Lue koko uutinen (Sol Cresta, Midnight Suns, Diablo IV & Overwatch 2)


Blizzardin johtajaksi kolme kuukautta sitten nimitetty Jen Oneal jättää yhtiön

Blizzard Entertainmentin johtoon elokuussa nimitetty Jen Oneal jättää studion vain muutama kuukausi nimityksensä jälkeen. Oneal nimitettiin Blizzardin johtoon yhdessä Mike Ybarran kanssa studion edellisen johtaja J. Allen Brackin jätettyä yhtiön Activision Blizzardin ympärillä vellovan työpaikkahäirintäkohun seurauksena.

Muuttuneet työpaikkajärjestelyt ovat mainittu myös syyksi Blizzardin seuraavien isojen pelien, Diablo IV:n ja Overwatch 2:n lykkäykselle.

Lue koko uutinen


The Sims 4 monipuolistui ilmaiseksi – uusi päivitys lisäsi mukaan uuden pelitavan

The Sims 4 on laajentunut ilmaiseksi uudella pelitavalla. Tuoreen päivityksen myötä peliin on esitelty mukaan skenaariot, jotka tarjoavat aiempaa tavoitepohjaisemman pelaamismahdollisuuden. Niiden voimin pelaaja asetetaan tiettyyn erikoistilanteeseen, josta pitäisi kammeta itsensä annettuun tavoitepisteeseen.

Lue koko uutinen

Hmm, toivottavasti noita skenaarioita saadaan nopealla tahdilla lisää, ettei jää köyhäksi uudistukseksi. Itseä eivät nuo kaksi teemaa juuri sytytä, mutta mahdollisuuksia olisi kyllä vaikka millaisille haasteille tulevaisuudessa. Täytyy myös varoa, etteivät skenaariot jää vain normaalien tavoitteiden tasolle, vaan oikeasti tarjoaisivat erilaista pelipintaa. -Nelia19


Pelit saapuvat Netflixin valikoimiin tällä viikolla – uusi aluevalloitus käynnistyy vähitellen

Pelit ovat aloittaneet matkansa Netflixiin maailmanlaajuisesti. Osana normaalia Netflix-tilausta tarjottava mobiilipelikirjasto tuodaan palveluun ensin Android-käyttäjille, joille tarjonnan on määrä alkaa vähitellen avautumaan tästä viikosta alkaen. Tämän tapahtuessa Netflixin virallisen Android-sovelluksen sisuksiin ilmestyi peleille omistettu oma osionsa, jonka välityksellä voi alkuun päästä käsiksi viiteen teokseen ilman lisämaksua, mainoksia tai sovelluksen sisäisiä ostoksia.

Mikäli Pelit-osio ei vielä näy Netflixin Android-sovelluksessa, voi apua pelien pelaamiseen hakea Netflix Gamesin tukisivuilta.

Lue koko uutinen


Pokémon GO -kehittäjien uusin peli saapui Suomeen – tässä on Nintendon kanssa luotu Pikmin Bloom

Pokémon GO -tekijä Niantic on julkaissut uusimman pelinsä nyt myös Suomessa. Sekä Android- että iOS-laitteilla on mahdollista päästä käsiksi yhteistyössä Nintendon kanssa tehtyyn Pikmin Bloomiin, jota pelataan Pokémon GOn tavoin oikeassa maailmassa liikkumalla.

Lue koko uutinen

Sopivasti samaan aikaan Niantic ilmoittai Warner Brosin kanssa, että yhtiön toinen peli Harry Potter: Wizards Unite sulkee ovensa.


Fortnite suljetaan Kiinassa

Epic Gamesin Fortnite sulkee ovensa Kiinassa, pelin virallisilla sivuilla julkaistu ilmoitus kertoo. Ilmoituksen mukaan Fortnite on lakannut ottamasta vastaan uusia kiinalaiskäyttäjiä, eikä pelin sikäläinen versio ole enää ladattavissa. Nykyiset kiinalaispelaajat voivat kuitenkin jatkaa pelaamista marraskuun puoliväliin saakka, minkä jälkeen paikalliset pelipalvelimet suljetaan.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – uuden Forza-horisontin varaslähtö ja seuraava suuri Call of Duty

Pyssyt paukkuivat isosti tällä viikolla, sillä Call of Duty -sarjan oli taas aika jatkua. Perjantaina saapunut Call of Duty: Vanguard heitti meidät taas toisen maailmansodan tienoille, mutta mikäli nykypäivä ja aurinkoisessa Meksikossa huristelu on enemmän sinun juttusi, Forza Horizon 5 saapui sekin neljä päivää etuajassa kalliimman Premium-erikoisversion hankkineille. Kepeämpiä pelikokemuksia kaipaavien saattoi olla sopivaa tutustua muuttopeli Unpackingiin, kun taas omasta hämärästä eläintarhasta unelmoineet pääsivät kääntymään Let’s Build a Zoon puoleen.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa