PS5-suurpäivitys ja klassikkosarjojen uudet kujeet – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

PS5-suurpäivitys ja klassikkosarjojen uudet kujeet – tässä viikon suurimmat uutiset

19.09.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2021, Jagged Alliance 3, Jagged Alliance, Outcast, lohikeitto, PS5, PlayStation, Driver, Outcast 2,

Päättyneellä yhä useampi vanhempi pelisarja osoitti elonmerkejjä kukin omalla tavallaan. Suoraviivaisemmin paluuta tekevät strategiaklassikko Jagged Alliance ja Outcast THQ Nordicin myötä, kun yllättävämpiä tapausta edustivat WipEout Rush ja Driver-televisiosarja. Siinä sivussa harmiteltiin myös taas yhden alan pioneerin poisnukkumista ja kummasteltiin lohikeiton perään.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Palkkasoturit takaisin asemiin! Jagged Alliance 3 paljastui ensitrailerilla ja -kuvilla

Uusi numeroitu Jagged Alliance -osa on paljastunut ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999. Peli on pc:lle matkalla oleva Jagged Alliance 3, jota valmistelevat parhaillaan THQ Nordic sekä Tropico- ja Surviving Mars -konkari Haemimont Games.

Lue koko uutinen


Kulttiteoksen jatko on käsillä! Outcast 2: A New Beginning paljastui uudelle sukupolvelle

Kokonaan uusi Outcast-sarjan osa on työn alla yli 20 vuotta alkuperäisen kulttiteoksen julkaisun jälkeen. THQ Nordic ja sarjan luonut Appeal ovat paljastaneet yhteistuumin Outcast 2: A New Beginningin, joka suuntaa parhaillaan omaa tahtiaan pc:lle, PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille.

Lue koko uutinen

- Toivoa sopii että peliä jaksetaan hiota rauhassa loppuun asti ja ulos saataisiin yli 20 vuoden odottelun jälkeen kelpo jatko-osa joka tällä kertaa toivottavasti myisikin kohtuullisesti. -Balnazzard


Tales of Arise on uusi miljoonahitti – mutta miten ihmeessä suomalainen "lohikeitto" päätyi uutuusroolipeliin?

Viikko sitten ilmestynyt Tales of Arise on osoittautunut nopeimmin kaupaksi menneeksi Tales-roolipelisarjan osaksi. Samalla Pelaaja-lehdelle selvisi, kuinka pelissä suomalaisia huvittanut "lohikeitto" oikein löysi tiensä osaksi peliä.

Lue koko uutinen


Kaahailuklassikko WipEout jatkuu yllättävämmällä tavalla – tässä on taskuun sujahtava WipEout Rush

WipEout-sarja on tekemässä paluun tovin tauon jälkeen, joskaan ei välttämättä siinä muodossa, mitä monet ainakin alkuun toivoivat. Uusi peli on korttipohjainen mobiilikaahailupeli WipEout Rush, joka saapuu Sonyn sijaan julkaisija Rogue Gamesilta ja kehittäjä Amuzolta.

Lue koko uutinen

- Yhtä paljon innostaa kortit tässä kuin Back 4 Blood:ssa, eli ei vähääkään :D -PSPiraatti

- Ihan hyvä, että sarjaa pidetään edes jotenkin hengissä. Kun katsoo viime vuosien Redoutin, Pacerin ja GRIPin suosiota, niin futuristinen kisailu ei ole tällä hetkellä kovin suosittu. Itse pidän kyllä ja aseineen kivaa kiusata muita pelaajia, mutta aika marginaali genre toistaiseksi. -Kille


Kotitietokonepioneeri ja taskulaskinvalmistajien edelläkävijä Clive Sinclair on kuollut

Englantilainen keksijä ja yrittäjä sir Clive Sinclair on kuollut. Sanomalehti The Guardian raportoi miehen menehtyneen pitkän sairastamisen päätteeksi kotonaan torstaiaamuna 81 vuoden iässä. Pelialalla hänet tunnettiin ennen kaikkea ZX Spectrumin luojana.

Lue koko uutinen


Battlefield 2042 myöhästyy

Battlefield 2042 ei saakaan julkaisuaan suunnitellusti vielä lokakuun 22. päivä. EA ja DICE ovat vahvistaneet verkkoräiskinnälleen pienimuotoisen lykkäyksen, minkä myötä sotaan lähetäänkin nyt vajaan kuukauden verran myöhemmin 19. marraskuuta.

Lue koko uutinen

Muita lykkäyksen viikon aikana saaneita edustivat niin Rocksmith+ kuin Total War: Warhammer III.

- Pelien lykkäysviikot taas käsillä. Julkaisupäivät siirtyy kaikilla kuin yhteisestä sopimuksesta. -Haerski

- Eihän tuo siirtyminen mikään yllåtys ole. Taitaa olla nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus, että pelit myöhästelee. Varsinkin tää AAA-osasto. -Kadoogan


Driver-kaahailusarjan paluu vahvistui – ei kuitenkaan pelinä vaan televisio-ohjelmana

Käytännössä kymmenen vuoden hiljaiseloa elänyt ajopelisarja Driver on palaamassa elävien kirjoihin, joskaan ei ainakaan vielä silti pelin muodossa. Sarja hallitseva Ubisoft on vahvistanut viimeisimpänä siihen pohjautuvan televisiosarjan, joka saa julkaisunsa osana ensi vuonna lanseerattavaa Binge-suoratoistopalvelua.

Lue koko uutinen

- Peli nauttii vissii tietynlaista kulttistatusta psykedeelisten käänteiden ja hauskan erikoismekaniikan vuoksi, ja siis todella viihdyttävä peli! -mantelirapu

- Unohdettu sarja toki tänä päivänä, mutta varsinkin aivan ensimmäinen osa on todellinen PS1-klassikko ja aikanaan tärkeä konsoliyksinoikeus Sonylle. San Franciscoa en ole pelannut, mutta ehdottomasti voisi tuon hommata, jos se tulisi uudemmille konsoleille digitaalisena myyntiin. -Izmou


PlayStation 5:n seuraava suuri järjestelmäpäivitys saapui keskiviikkona – näin Sony ohjeistaa M.2 SSD -levyjen asennuksessa

Osassa maailmaa betatestissä ollut PlayStation 5:n seuraava suuri järjestelmäpäivitys julkaistaan virallisesti huomenna keskiviikkona 15. syyskuuta. Päivityksen huomattavin lisäys on mahdollisuus laajentaa konsolin sisäistä tallennuskapasiteettia lisäämällä laitteeseen oman M.2 SSD-levyn, mutta nähdäänpä mukana myös esimerkiksi käyttöliittymäviilauksia.

Lue koko uutinen


Kookas mieslapsi syvältä mytologiasta – God of War Ragnarökin kehittäjät kertovat Thorin hahmosta

Sony Santa Monica on ottanut viime vikolla kunnollisen esiinmarssin tehneessä God of War Ragnarök -pelissä valtavirrasta poikkeavan lähestymistavan tuttuun mytologiseen Thor-jumalaan. God of War Ragnarökin ohjaaja Eric Williams ja luova johtaja Cory Barlog keskustelivat Game Informerin kanssa siitä, miten Thor on kuvattu tulevassa seikkailussa. Kansanomaisempi ja rujompi hahmo on molempien kehittäjien mielestä lihaksikasta kiiltokuvaa syvällisempi valinta.

Lue koko uutinen

- Tämän isukkiako se Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen militanttisiipi Soldiers of Odin palvoo? -Vaapukkamehuw

- Hyvä homma, lisää vaan vaihtelua hahmodesigneihin. -Refloni


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – hehkutettu kuolonkierre ja lisääntynyttä kissakaaosta

Vuoden yksi suurimmista pelijulkaisuista osui kohdille tällä viikolla, sillä Arkane Studiosin Deathloop näki päivänvalon vihdoin lukuisten trailerimaistiaisten ja hehkutusta vilisseiden varhaisten arvostelujen jälkeen. Pelkästään siihen ei ole tokiollut  tarvetta tyytyä, sillä luvassa oli paljon myös eläimellisiä seikkailuja. Näitä edustavat muun muassa kissakaaospeli Catlateral Damagen uusi versio, hiiritoimintaroolipeli Tails of Iron ja kalaseikkailu I Am Fish.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja