Need for Speed -tehostettu Battlefield ja Aliens-räiskeen seuraava askel – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja lisää Harry Potter -kaaoksia viikolta 9.

7.3.2021 22:47

Päättyneellä viikolla otettiin taas hieman rennommin julkistusten suhteen. Kokonaan uusi Aliens-peli nousi kyllä julkisuuteen, mutta huomiota otsikkorintamalla keräsivät paljon osakseen myös The Sinking Citya koskeva aina vain erikoisemmaksi käyvä oikeustaistelu, tuoreimmat Switch-huhut ja Hogwarts Legacyn taustalla tapahtuvat erilaiset käänteet. Uudesta Battlefieldistä kuultiin siitäkin vähän lisää, joskin Need for Speed -sarjan kustannuksella.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Harry Potter -peli Hogwarts Legacyn kehittäjä eroaa – taustalla huomiota herättänyt YouTube-historia

Harry Potter -universumiin pohjautuvaa Hogwarts Legacya tuottamassa ollut Troy Leavitt on jättänyt projektin ja sitä tehneen Avalanche Softwaren taakseen. Leavittin YouTube-kanava vaikuttaisi olleen ainakin osaltaan syy tämän lähtöön Avalanche Softwarelta.

Jo aiemmin Harry Potter -brändi on ollut kritiikin varjostama kirjailija J.K Rowlingin transsukupuolisia ihmisiä koskeneiden kommenttien johdosta. Viikolla kuultiinkin myös huhua siitä, että Hogwarts Legacy ottaisi asiaan kantaan omalla vapaammalla hahmoeditorillaan.

Lue koko uutinen

Liittyyköhän tähän ”omaan päätökseen” iso tukku rahaa, toisaalta oma päätöshän se on sekin joka on väliltä lähdetkö itse vai annetaanko kenkää. -Angel of Death

Mikäs siinä. Sukupuolirajoitteiden poistaminen on teknisesti todella helppo tapa kerätä inklusiivisuuspisteet kotiin. En ole itse tehnyt koskaan transhahmoa, mutta ei minua haittaa että joku muu voi tehdä. -Refloni


Xenomorphit ovat taas irti! Aliens: Fireteam paljastui konsoleille ja pc:lle

Kesällä päästään taas xenomorphien saaliiksi, sillä Aliens: Fireteam on paljastunut. Kalfiornialaisen Cold Iron Studiosin luomus on työn alla PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle. Paljastui tapahtui ensin lyhyemmällä trailerilla, mutta myöhemmin tarjolle saatiin myös isompikin satsi pelikuvaa.

Lue koko uutinen

Alien isolation 2 kiitos. -j-urski

Viimeinen kunnon ”räiskintä” alien-peli oli alien vs predator 2 ja lisäosa primal hunt oli kunnon tavaraa…sellainen kiitos. -Billet


The Sinking City -kehittäjä syyttää julkaisijaansa piraattiversion julkaisemisesta Steamissa

The Sinking City -kehittäjä Frogwares on julkaissut uusia syytöksiä julkaisija Naconia kohtaan. Frogwares kertoo blogissaan tutkineensa The Sinking Cityn viimeisintä Steam-versiota ja havainneen sen olevan alun perin peräisin Gamesplanet-kauppapaikalta. Myöhemmin viikolla peli poistuikin taas Steamista ainakin toistaiseksi DMCA-lain voimalla.

Lue koko uutinen


Kiihtyvät raportit vinkkaavat: Nintendo esittelee 4K-resoluutioonkin taittuvan Switch-mallin tänä vuonna

Bloombergin raportin mukaan Nintendo aikoo esitellä pitkään huhutun tehokkaamman Switch-mallin tämän vuoden aikana. Uutistoimiston lähteiltään saamat tiedot tukevat sen aikaisempia raportteja, jotka kertoivat uusitun mallin tukevan televisioon kytkettynä 4K-tason grafiikaa.

Lue koko uutinen

Ymmärrän Nintendon pointin näin jatkaa Switchin elinkaarta. Kokonaan uuden konsolin julkaisu olisi valtaisi riski. Etenkin Nintendon kohdalla riski on huomattava, kun ihmiset eivät Wii U:ta löytäneet, mutta Switch osoittautui suureksi hitiksi. Nyt vaan kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa. -Teräskäsine

Jos tämän vuoden puolella tulee jotain, se on SwitchPro jossa tulee todennäköisesti olemaan taas viritettyä rautaa. Eli teholisäystä, mutta ei mitään ”4K rautaa”. -JayeizH


Vaihtaisitko perinteisen peliohjaimen banaaniin? Sony-patentti pohdiskelee ainakin asian mahdollisuutta

Mitä jos perinteisten peliohjainten sijaan pelaaminen voisikin tapahtua kotona löytyviä esineitä, kuten banaania tai kahvimukia hiplaamalla? Asia näyttää pohdituttaneen ainakin Sonya, sillä yhtiön hiljattain julkisuuteen tullut patenttihakemus paljastaa, miten tämä kaikki voisi olla mahdollista.

Lue koko uutinen


Ultima-sarjan luoja Richard Garriott teki historiaa – ensimmäinen ihminen, joka on käynyt niin avaruudessa kuin maapallon syvimmässä, eteläisimmässä ja pohjoisimmassa pisteessä

Roolipelisarja Ultiman luojana tunnettu Richard ”Lord British” Garriott on tehnyt erikoislaatuista historiaa. Niin brittisanomalehti Daily Mirror kuin ammatillinen yhteisö The Explorers Club ovat raportoineet, että Garriottista on tullut ensimmäinen ihminen, joka on käynyt niin avaruudessa kuin myös maapallon syvimmässä, eteläisimmässä ja pohjoisimmassa pisteessä.

Lue koko uutinen

Richard varmaan pelaa Kerbal Space Programia ja Subnauticaa Iron man-vaikeustasolla. -Unluckymonster

Kyllä rahalla pääsee. -Tunna


Hittipeli Fall Guysin tekijä siirtyy Epic Gamesin omistukseen

Fall Guys: Ultimate Knockoutin tehnyt brittikehittäjä Mediatonic on siirtynyt Epic Gamesin omistukseen. Epic ilmoitti tiistaina hankkineensa Mediatonicin emoyhtiönä toimivan Tonic Games Groupin, minkä myötä se nappaa omistukseensa myös pelistudio Fortitude Gamesin sekä indiejulkaisija Irregular Corporationin.

Lue koko uutinen


Uusi Need for Speed uhrataan Battlefield 6:n tieltä – Criterion Games mukaan tukemaan räiskintäjätin jatkoa

Electronic Arts on sysäämässä aina vain enemmän kehitysvoimaa seuraavan Battlefield-pelin taakse. Haastattelussa Polygon-sivuston kanssa EA:n studiojohtaja Laura Miele on kertonut, että pelijätti on päättänyt lykätä seuraavan Need for Speedin julkaisua voidakseen asettaa sitä työstävän Criterion Gamesin uuden Battlefrieldin tukikehittäjäksi.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – ritarillista rakkautta ja kehämaailman sankareita

Uusi kuukausi, uusi viikko ja uusi läjä videopelejä astuivat taas valokeilaan. Viime päivinä matkaansa kutsuivat niin kehän pyörimisestä suuren seikkailun tehnyt Loop Hero, aivot koetukselle laittanut Maquette kuin myös elämänsä rakkautta etsiviä ritareita tarjoillut Sir Lovelot. Uuden sukupolven käännökset jatkuivat nekin Yakuza: Like a Dragonin PS5-version ja Mortal Shellin ehostuksien merkeissä.

Lue koko uutinen

Viikon kovimpia pelejä on varmasti Gnosia. Peli on saanut Japanissa todella ylistäviä arvioita (IGN Japan 10/10, Famitsu 7/10/9/10 jne.). Zero Escape -pelien suurena ystävänä tämä peli voi miellyttää minua todella paljon ja parhaimmillaan nousta jopa Vuoden peli -ehdokkaaksi jo tässä vaiheessa vuotta. -Hayarigami


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa