Myöhästely oli kantava teemaa päättyneellä viikolla. Isompien julkaisujen osalta niin Final Fantasy VII Remake, Marvel’s Avengers kuin Cyberpunk 2077 päätyivät kukin saamaan uudet ilmestymispäivät, eikä esimerkiksi Iron Manin oma virtuaalitodellisuuslentelykään halunnut jäädä myöhästelyilottelusta paitsi. Tuoreita huhujakin toki saatiin koskien Sonyn mahdollisia pc-suunnitelmia, ja lupailivatpa muutamat uudet trailerit, että ainakin uusi Doom ja Resident Evil 3 ovat tällä hetkellä aikataulussa.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Cyberpunk 2077:n myöhästyminen tietää kehittäjille myös ylityötunteja – seuraavaa sukupolvea ei kuitenkaan mietitä vielä

CD Projekt RED ilmoitti tällä viikolla siirtävänsä odotetun Cyberpunk 2077:n julkaisua viidellä kuukaudella eteenpäin syyskuulle, mutta valitettavasti lisäaika ei tarkoita kehittäjien osalta enempää vapaa-aikaa. Myöhästymisilmoituksen vuoksi sijoittajille pitämässä konferenssissa studion toimitusjohtaja Adam Kiciński vahvisti, että kehittäjät joutuvat nojaamaan crunch-kehitykseen, joka tarkoittaa alalla kohtuuttomia ylityötunteja viimeistelläkseen peli julkaisukuntoon.

Lue koko uutinen

– Toisaalta itseäni ei edes haittaa, että Cyberpunkin kaltainen ”messiaspeli” myöhästyy, sillä ei minulla olisi sitä aikaa pelata, vaikka halua kyllä löytyisi. -Sundance Kid

– Itse jään ainakin odottamaan hinnan laskemista ja pelivalikoiman laajentumista ennen kuin hyppään seuraavan sukupolven kelkkaan. Luulen monen muun toimivan samalla tavalla. -Vaapukkamehuw


Huhu: PlayStation 4:ltä tuttu Horizon: Zero Dawn suuntaa pc:lle

Guerrilla Gamesin pian kolmivuotias PlayStation 4 -peli Horizon: Zero Dawn on saattaa olla matkalla pc:lle. Asiasta on raportoinut peliblogi Kotaku, joka perustaa tietonsa kolmeen Sonyn suunnitelmista tietoiseen olevaan lähteeseensä.

Lue koko uutinen

– Toivottavasti Sony ei apinoi tässä Microsoftia. Konsolin yksi tärkeimmistä valteista on sen yksinoikeuspelit. Jos konsolilla ei ole yksinoikeuspelejä, on hyvin vähän syitä omistaa kyseinen konsoli. -Kornholic

– Nyt sitten sen paremmin MS kuin Sonykaan voi jättää PC:tä huomioimatta kun siltä puolelta myydyistä peleistä saadut rahat todennäköisesti korvaavat sen mitä konsolien myyntiluvuissa hävitään.. -Balnazzard


Epic Games Store jatkaa ilmaisten lahjapelien jakamista ja yksinoikeuspelien haalimista vuonna 2020

Epic Games on valottanut suunnitelmiaan pelikauppansa varalle vuodelle 2020. Yhtiö kertoo kolmannen osapuolten pelien tuottaneen Epic Games Storelle viime vuonna 251 miljoonan dollarin myynnit, mikä on yli 60% alkuperäisiä ennusteita korkeampi. Myyntilukuihin on osaltaan vaikuttanut yksinoikeuspelien merkittävä osuus. 90 prosenttia pelikaupan julkaisuista kerrotaan olevan saatavilla pc:lle yksinoikeudella Epic Games Storessa.

Lue koko uutinen

Pelkästään Epicin tarjoaman 12/88 osuuden takia sinne ei mene kukaan. Olisikin kiva saada tähän hienoon graafiin mukaan se, että paljon Epic käytti rahaa lahjoessaan pelikehittäjiä heidän leiriinsä. -Boblick

Itse uskon, että jos tulevaisuudessa Epic ja Steam ovatkin käyttäjämäärällisesti tasa-arvoisia alustoja, niin Steam on silti selkeän enemmistön valinta, ellei Epic keksi tätä digijakelun pyörää jotenkin perustavalla tavalla uudelleen, mikä heittäisi sen teknisesti ja käyttäjäystävällisyydessä Steamin ohi. -Haerski


Helvettiä ja Nemesis viikon uutuustrailerilla

Alkuvuoden odotetuimpien pelien joukkoon kuuluvista Doom Eternalista ja Resident Evil 3 -uusioversiosta saatiin uudet trailerit. Doomin uudessa pätkässä keskityttiin muutaman pelikuvavilauksen yhteydessä pelin helvetilliseen tarinaan, kun taas Resident Evil 3:n tapauksessa kehiin saatiin näyte uudistettuun Nemesis-pahikseen.

Lue koko uutinen (RE3, Doom)

– Nemesiksen uudistettu design herätti alkuun epäillyksiä, mutta pelikuvaa katsoessa tyrantin ulkonäkö ei jäänyt pahasti häiritsemään. -Andzerx (RE3)

–  Vähän kyllä harmitti kun siirsivät julkaisua viime vuonna mutta kyllä sitä hyvää jaksaa odottaa. Itselleni tämän vuoden yksi odotetuin peli. -Eripsa (Doom)


Final Fantasy VII Remake ja Marvel’s Avengers myöhästyvät

Square Enixin kevättarjontaan lukeutunut pelikaksikko Final Fantasy VII Remake ja Marvel’s Avengers lykättiin molemmat samaa kertaa. Final Fantasya siirrettiin vain kuukaudella huhtikuun 10. päiväksi, kun taas Kostajilla on edessään isompi odotus. Marvel-mättöä kun saadaan odotella nyt syyskuulle.

Lue koko uutinen (FFVII, Avengers)

– Käy hyvin mulle. Maaliskuun alku todella ahdasta pelijukkaisuja. Ellei joku päätä julkaista huhtikuussa -Kalastajamies (FFVII)

– Kauheasti en uskalla odottaa mutta toivoisin että tästä tulisi viihdyttävä peli eikä mikään palvelu, johon tulee joka viikko jotain grindattavaa. Jotkut tietenkin sellaisestakin tykkää mutta itselleni ei hirveästi maistu. -zappah (Avengers)


Ubisoft haluaa kaksi massiivista kärpästä yhdellä iskulla – tässä on Might & Magic: Chess Royale

Ubisoft on tekemässä samanaikaisesti loikkaa sekä battle royale- että auto chess -markkinoille. Ranskalaisjulkaisija paljasti maanantaina virallisesti Might & Magic: Chess Royalen, jonka perusteissa piisaa tuttuja ideoita viime vuosien ilmiögenreistä.

Sopivasti samalla tällä viikolla tiedotettiin, että League of Legendsin oma auto chess -tila Teamfight Tactics suuntaa mobiililaitteille maaliskuussa.

Lue koko uutinen


PlayStation sivuuttaa E3-pelimessut toisena vuotena peräkkäin – tavoitteena suorempi vuorovaikutus fanien kanssa

Sony Interactive Entertainment ja näin ollen siis myös PlayStation jättävät toisena vuotena peräkkäin väliin kesän E3-pelimessut. Yhtiö on vahvistanut asian GamesIndustry-sivustolle antamassaan lausunnossa, jonka mukaan se on kuitenkin osallistumassa vielä ”satoihin” kuluttajatapahtumiin.

Microsoft sen sijaan vahvisti nopeasti perään, että se on mukana tänäkin vuonna messuilla.

Lue koko uutinen

– EIhän Microsoftikaan ole vielä mitenkään paljoa tulevasta konsolita paljastanut. Phil Spencer oli myös kommentoinut että eivät halua liikaa paljastaa konsolistaan ennen julkaisua. En pahemmin seuraa xbox juttuja, mutta sony ainakin pitää kaikkia lähetyksia tulevista peleistä sun muusta.  – NPPetteri

– Varmaan vähemmistö mielipidettä esitän tässä, mutta omasta mielestä E3 on edelleen valiidi ja kiinnostava tapahtuma. Myös monet muut tapahtumat ovat edelleen odotettuja ja kiinnostavia. Tapahtuman kiinnostavuus ei ole = monta uuttuus julkaisua saadaan. Esim. nyt viime E3 saatiin uutta pelivideota, varsin hauska esitys esim. Devolverilta. Paladin777


Rockstar vahvisti Grand Theft Auto IV:n Steam-vetäytymisen – ”tutkimme toisia mahdollisuuksia jakaa GTA IV:ää pc:lle”

Rockstar Games on kommentoinut viikonloppuna huomiota herättänyttä Grand Theft Auto IV:n Steam-myynnin päättymistä. Rockstarin tiedotteen mukaan pelin kauppaaminen lakkautettiin johtuen sen kytköksistä Microsoftin edesmenneeseen Games for Windows Live -palveluun.

Lue koko uutinen

– Loistava uutinen. Tehnyt niin pitkään mieli pelata tämä mestariteos uudestaan PC-alustalla, mutta valitettavasti GFWL estänyt ostamasta. Samalla pientä optimointia, niin tästähän kehkeytyy ihan kunnollinen klassikko. -flipperi


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Dragon Ballin uusi voimannäyte ja popahtavaa rooliseikkailua

Voimatasoja kasvatettiin tällä viikolla oikein olan takaa, sillä roolipelielementeillä maustettu Dragon Ball Z: Kakarot palautti meidät perjantaina taas huutamisen ja muskelipullistelujen maailmaan. Wii U:lta tutun Tokyo Mirage Sessions #FE:n paranneltu Switch-versio varmisti kuitenkin, että ropeilua päästiin harrastamaan myös musikaalisemmassa hengessä. Uusia haasteita ovat tarjoilemassa yhtälailla vielä Total War: Three Kingdoms sekä The Surge 2, kun vuorostaan battle royale -verkkopeli Darwin Project siirtyy pois varhaisjulkaisuvaiheestaan. 

Lue koko uutinen

– Kakarot ostettu ja esiladattu. -Stan


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa