Ysäriklassikon uusi jatko-osa ja Epic Games Storen miljoonasalat – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Ysäriklassikon uusi jatko-osa ja Epic Games Storen miljoonasalat – tässä viikon suurimmat uutiset

9.05.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2021, resident evil, epic games, Epic Games Store, Batman 1989, Flashback 2, Witcher 3, game builder garage, nintendo, Heartland, The Division Heartland, Baldur's Gate: Dark Alliance, Lost Judgment, Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy VII Remake Intergrade

Päättyneellä viikolla vietettiin runsaasti aikaa oikeussalissa varsinkin Epic Gamesia koskevia asiakirjoja ihmetellen, mutta vastaanotettiin myös joukko julkistuksia aina uusista The Division -peleistä Nintendon omaan pelintekopeliin. Jälleen yksi jatko-osa yrittää myös tuoda klassisen sarjan takaisin, sillä Flashback 2 on työn alla.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Epicin ja Applen yhteenotto avaa Epic Games Storen taustoja ja sopimuksia

Epic Games ja Apple ovat päässeet oikeussaleihin asti vääntämään kättä muun muassa Applen App Store -kauppapaikan käytännöistä, mikä on kuitenkin avannut isosti myös Epic Games Storen taustalla tapahtuneita yksityiskohtia. Tietoon on muun muassa tullut, miten paljon Epic on maksanut kauppapaikallaan jaetuista ilmaispeleistä, millaisia lipsahduksia sen suojausmenetelmissä on tapahtunut ja kuinka se on yrittänyt haalia muun muassa Sonyn ja Microsoftin pelejä alustalleen. Kaiken tämän kylkiäisenä julkisuuteen näyttää nousseen myös tieto siitä, miten Sony suhtautuu alustojen väliseen moninpeluuseen.

Lue koko uutinen (Sony & crossplay, ilmaispelisopimukset, Ubisoft-lipsahdus, yksinoikeusdiilailut)


Final Fantasy VII Remake Intergrade paljastaa taas salojaan – tuttu minipeli palaa ja pomotarjonta vain kasvaa

Uusi mehevä Final Fantasy VII Remake Intergrade -traileri on saapunut näytille sopivasti viikonlopuksi. Video fiilistelee jonkin jo verran jo ennestään tuttuja Final Fantasy VII Remaken -tapahtumia esitellen niiden avulla PlayStation 5:n tarjomia visuaalisia viilauksia. Kokonaan uusi sisältö ottaa kuitenkin pian myös vallan.

Lue koko uutinen

- Yh, olisivat saaneet jättää koko Compilation of FFVII:n historian hämäriin. Varsinkin Crisis Core pisti taustatarinaa uuteen uskoon sellaisella kuralla etten koskaan toipunut, vaikka Zack symppis olikin. Ehdin jo toivoa ettei Remakessa nähtäisi Gackt-faniprojekti Genesistä, mutta nähtävästi olen ollut liian optimistinen... -Nelia19

Kaikki Compilation roskat pitäisi pitää kaukana Final Fantasy 7:sta, paitsi Zackia olisi kiva saada ruudulle alkuperäistä peliä enemmän. -Salmon Snake


Yakuza-sivuosa Lost Judgment paljastui – pääsarja pysyy tulevaisuudessa vuoropohjaisena roolipelinä

Yakuza-tekijöiden etsivädraama Judgment saa jatkoa. Syyskuun 24. päivä Sega on julkaisemassa maailmanlaajuisesti etsivä Takayuki Yagamin tarinaa jatkavan Lost Judgmentin, joka tuodaan samanaikaisesti niin PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille, PlayStation 4:lle kuin Xbox Onelle.

Lue koko uutinen


Yllätys! Toimintaroolipeliklassikko Baldur's Gate: Dark Alliance palasi tällä viikolla

Vuoden 2001 toimintaroolipeliklassikko Baldur's Gate: Dark Alliance sai yllättävän uudelleenjulkaisun. Perjantaina 7. toukokuuta peli palasi remasteroidussa kuosissa niin PlayStation 4:llä kuin Xbox Onella noin 30 euron hintaan. Myös Switch-julkaisua luvattiin, mutta sitä päädyttiin lykkäämään muutamalla päivällä yllättävien kauppaongelmien johdosta.

Lue koko uutinen

- Luoja sentäs, ei kyl pystyis enään 😅 tätä tuli hakattua paljon 20 vuotta sitten... Jännä, että kakkos osaa ei tullut samalla tämän kanssa. -Bloodborne

- Myös muiden Dark Alliance-moottorin pelit olisi tervetulleita, kuten Champions of Norrath (ja sen jatko-osa) ja jopa sellainenkin pökäle kun Fallout: Brotherhood of Steel kiinnostaisi pelata. -Brutal1ty


The Division Heartland paljastui Ghost Recon -konkareilta – romaani, mobiilipeli ja muuta myös tulossa

Ubisoft on tehnyt kokonaisen joukon julkistuksia The Division -sarjan tulevaisuutta koskien. Isompana paljastuksena ranskalaisjulkaisija on tiedottanut, että kokonaan uusi sarjan osa The Division Heartland on suuntaamassa konsoleille, pc:lle ja pilvipalveluihin jossain vaiheessa ennen vuoden 2022 päätöstä.

Lue koko uutinen


Nintendon Game Builder Garage päästää Switch-pelaajat kehittämään omat pelinsä

Nintendon uusin Switch-julkistus päästää pelaajat kehittämään itse omat pelinsä. Game Builder Garagessa pelaajat pääsevät kehittämään pelejä visuaalisen ohjelmointityökalun avulla. Pelin traileri esittelee esimerkiksi kuinka hahmon liikkeet määritellään yhdistelemällä erilaisia Nodon-olentoja toisiinsa.

Lue koko uutinen

- Enemmän perinteisemmän opetustyökalun/-appin oloinen kuin Dreams, missä toimitaan taas enemmän pelimäisessä ympäristössä UI:n osalta. Tuo Game Builder Garage saattaa olla jopa selkeämpi kokonaisuus nuoremmille/aloittelijoille ja lähempänä oikeaa pelinkehitystä, jossa näyttäisi olevan mukana myös node-pohjaista skriptausta. -Izmou

- Nintedollahan oli tälläinen työkalu olemassa labossa ennen dreamssin julkaisua. -Ottimon


The Witcher 3 -ohjaaja jättää CD Projekt Redin työpaikkakiusaamisväitteiden jälkeen

The Witcher 3: Wild Huntin ohjaajana ja Cyberpunk 2077:n toisena ohjaajana sekä tuotantopäällikkönä toiminut Konrad Tomaszkiewicz on jättänyt CD Projekt Redin. Bloombergin mukaan Tomaszkiewicz joutui keskelle useita kuukausia jatkunutta tutkintaa, kun häntä syytettiin työpaikkakiusaamisesta CD Projekt Redillä. Ohjaaja todettiin lopulta syyttömäksi, mutta hän teki silti eropäätöksen pahoitellen kaikkea aiheuttamaansa pahaa verta.

Lue koko uutinen

- En tiedä, onko Konradille tullut paineita ylemmältä taholta jättää paikkansa, mutta hienoa vastuunkantoa häneltä. Olen aika varma, että hän vielä jatkaa pelien parissa. -Sundance Kid


Ysäriklassikon on taas aika jatkua – Flashback 2 paljastui

Vuoden 1992 peliklassikko Flashback on tekemässä jälleen kerran paluun. Ranskalaisjulkaisija Microids on vahvistanut Twitter-tilillään, että Flashback 2 on parhaillaan tuotannossa ja tarkoituksena tuoda konsoleille sekä pc:lle vuoden 2022 aikana.

Lue koko uutinen

- Kyllä mä odotan innolla jos vaan onnistuu tekeen sen alkuperästä kunnioittaen.
Sen verran kovii pelejä on Another world ja Flashback.Itseltä löytyy viellä Amigan alkuperäinen Another world (cib) ja Flashback Megadriveen.
-make72


Fanin luoma näyttävä Batman 1989 -pelidemo tekee kunniaa Tim Burtonin näkemykselle Gothamin sankarista

Verkkoon on päätynyt varsin näyttävä Batman-faniprojekti. Fanin tekemä yksityiskohtainen Batman 1989 -pelidemo perustuu Tim Burtonin näkemykseen Gothamin lepakkomiehestä.

Lue koko uutinen

- Olipa harvinaisen mahtava video, myös tunnelmaltaan. -TennisForTwo

- Video on nyt poistettu YouTubesta..... :( -saar86


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – seuraava suuri Resident Evil ja Apex Legendsin perintöjä

Toukokuu käynnistyi jännittävissä tunnelmissa, sillä perjantaina oli vihdoin ja viimein taas seuraavan suuren Resident Evil -julkaisun aika. Capcomin uutukainen edustikin selvästi viikon suurinta pelitapausta, joskin olipa tekemistä tarjolla kyllä myös muun muassa Apex Legendsin ja Destruction AllStarsin uusien sisältökausien merkeissä. Postapokalyptinen räiskintäseikkailu Metro Exodus sai sekin uuden säteenseurannan varaan rakennetun ilmeen pc:llä.

Lue koko uutinen

- RE8 ennakkoon tilattu. Demon perusteella vaikuttaa erittäin hyvältä Ressalta. -JMNyyssonen91


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja